Containerwoningen kunnen de vraag naar sociale huurwoningen opvangen.
Containerwoningen kunnen de vraag naar sociale huurwoningen opvangen. Foto: stock

PVV wil Voorne-Putten Werkt meer inzetten

Verkiezingen 206 keer gelezen

De PVV heeft het verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Naast het behoud van de Nederlandse normen, waarden en cultuur, bevat het programma een aantal opvallende zaken.

Net al veel andere partijen wil ook de PVV een volwaardige 24-uurs ziekenhuisvoorziening en ambulances die binnen 15 minuten aanwezig zijn. Om zorg voor iedereen bereikbaar te laten zijn moeten er meerdere huisartsenposten komen, bijvoorbeeld in wijkcentra. Daarnaast ziet de PVV wel iets in het gebruik leegstaande panden voor verzorgingstehuizen en woongroepen. De zorg kan verbeterd worden door inzet van vrijwilligers, scholieren en Voorne-Putten Werkt. Voorne-Putten Werkt kan volgens de PVV op meerdere punten worden ingezet, waardoor kosten aanzienlijk omlaag kunnen. Als voorbeeld wordt een maandelijkse schoonschiptrein genoemd, maar ook onderhoud van groenvoorzieningen, speelplaatsen en afvalverwerking. Door bepaalde zaken weer bij de gemeente onder te brengen en deze door Voorne-Putten Werkt uit te laten voeren, kan er geld verdiend worden i.p.v. miljoenen uitgegeven worden.

Armoede moet bestreden worden door de oorzaak op te sporen en hulp te bieden. Inwoners mogen niet afhankelijk zijn van de voedselbank en daarom is de PVV voorstander van een gemeentelijke supermarkt, waaraan supermarkten en winkels nog bruikbare artikelen kunnen doneren. Met behulp van een Nissewaardpas kunnen hier b-klasse producten, outlet artikelen en tweedehands producten gekocht worden. Het tekort aan betaalbare huurwoningen moet opgevangen worden door het plaatsen van containerswoningen voor onder andere nieuwkomers en mensen met een krappe beurs.

Veiligheid en preventie zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma. Zo wil de PVV de ambachtsschool terug, maar ook het speciaal onderwijs. Boa's en buurtpreventieteams moeten ingezet worden om criminaliteit rond scholen en speelplaatsen aan te pakken en normen en waarden moeten bijgebracht worden. Er moet weer respect komen; geen je en jij maar u.
Bibliotheek en parkeergarage moeten zelfvoorzienend gemaakt worden en het theater moet verzelfstandigd worden. Daarnaast stelt de PVV voor een park in te richten als beeldentuin, met gratis toegang. Ook het parkeren moet weer gratis worden om zo mensen naar het dorp te trekken. Ook moet de gemeente toerisme en recreatie stimuleren door een recreatiecentrum en kartbaan annex ijsbaan mogelijk te maken.

De PVV is daarnaast ook voorstander van de aanleg van de A4 Zuid en ziet graag dat de metro doorgetrokken wordt naar Hellevoetsluis en ook 's nachts rijdt (vooral in het weekend). De bereikbaarheid kan volgens de partij verbeterd worden door het Hartelkruispunt om te bouwen tot viaduct of fly-over.

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op www.pvvnissewaard.nl

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant