Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Geplande afsluiting Botlekbrug gaat niet door

wo 9 mei 2018, 20:11 Verkeer 412 keer gelezen

Regio - De geplande afsluiting van de Botlekbrug voor het wegverkeer van zaterdag 12 mei 03.00 uur tot zondag 13 mei 11.00 uur gaat niet door. Het vervangen van omloopwielen wordt verschoven vanwege nog lopende voorbereidingen. De Botlekbrug is gewoon beschikbaar. De werkzaamheden worden op een later moment alsnog uitgevoerd. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de al bestaande afsluitingen.

Het vervangen van de eerste 16 wielen van het hefdeel aan de kant van Pernis is goed en volgens planning verlopen. De overige 16 omloopwielen worden in de weekenden vervangen. Met het wegvallen van komend weekend worden de volgende omloopwielen in het weekend van 26 mei vervangen. Naar verwachting zijn alle omloopwielen aan het einde van de zomer vervangen.

In verband met de werkzaamheden zijn de afsluitingen nu als volgt:

Afsluitingen (brom)fietsers ivm vervangen omloopwielen*
De Botlekbrug is voor (brom)fietsers afgesloten van:zaterdag 23 juni 22:00 tot zondag 24 juni 07:00 uur

Afsluitingen wegverkeer ivm vervangen omloopwielen*
De Botlekbrug is voor wegverkeer afgesloten van:zaterdag 26 mei 03.00 tot zondag 27 mei 11.00 uurzaterdag 9 juni 03.00 tot zondag 10 juni 06.00 uurzaterdag 23 juni 03.00 tot zondag 24 juni 06.00 uur

*i.v.m. onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld of uitlopen.

Naast het vervangen van de omloopwielen staat er ook regulier onderhoud gepland waarvoor afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas noodzakelijk zijn. De planning voor deze reguliere onderhoudswerkzaamheden is te vinden op www.rws.nl/botlekbrug.

Omleiding (brom)fietsers en voetgangers
Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Spijkenisserbrug en Hartelbrug. De omleiding wordt met gele borden aangegeven en op www.rijkswaterstaat.nl/Botlekbrug staat onder Hinder en Maatregelen een factsheet met de omleidingsroute.

Omleiding wegverkeer
Doorgaand verkeer kan via de Botlektunnel. Verkeer van en naar Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug. Routeplichtige gevaarlijke stoffen worden omgeleid via de eilandenroute.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant