Zowel bij de dames als bij de heren was het goed vertoeven afgelopen week bij LTV De Dalle. Fotografie: Peter de Jong
Zowel bij de dames als bij de heren was het goed vertoeven afgelopen week bij LTV De Dalle. Fotografie: Peter de Jong Foto: Peter de Jong

Toernooi LTV de Dalle weer verder gegroeid

Sport 617 keer gelezen

Spijkenisse – Het vierde grote tennistoernooi van deze zomer werd afgelopen week gespeeld op de banen van LTV De Dalle. Op de zes banen onder de Spijkenisserbrug kon de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi.

De weergoden zaten wellicht niet mee op donderdag en zaterdag. Heel veel hinder heeft wedstrijdleider Adry Holleman daar niet van gehad. Alle partijen zoals deze gepland stonden werden afgewerkt op het toernooi dat afgelopen week voor de 31e keer werd georganiseerd.

Meer deelnemers
Waar je de laatste jaren bij veel clubs hoorde dat de deelname aan de toernooien terug loopt, was er trots bij de Spijkenisser tennissers die dit jaar meer deelnemers hadden dan vorig jaar. 'We weten eigenlijk niet waar het aan ligt. Vorig jaar zaten we op 225 deelnemers en nu hebben we ongeveer 280 deelnemers. Dat is een mooie stijging. Het enige wat ik kan bedenken is dat we vorig jaar midden in de vakantie zaten en we dit jaar voor de vakantie zitten. We hebben dit jaar net geen inschrijvingsstop hoeven toepassen. We moesten echter wel een goed bezet voorweekend spelen. Toen waren er al 57 van de 235 partijen over de diverse categorieën', zegt Adry Holleman, die dit jaar voor het eerst de wedstrijdleider is, bijgestaan door Frans Delgado, Leo Fluijt, Koos van de Rovaart, Maribelle Molina, Dick van de Ploeg en Monique de Geus. In het voorweekend had men de gratis discobeats van het even verderop georganiseerde Under the Bridge festival. 'We hadden geen last van elkaar. Er kwamen leuke ritmes vandaan. Er waren goede afspraken gemaakt dat wij met onze spelers er door konden en dat is gelukt. Eén deelnemer klaagde slechts dat hij door de beats de ballen niet kon horen en daardoor verloor', grapt Holleman.

Renovatie
Voordat het toernooi vorige week begon had de vereniging de banen grotendeels vernieuwd. 'Nadat we vorig jaar al twee all-weather banen hadden vervangen, waren nu de eerste vier banen aan de beurt. Die werden ongeveer drie weken voor het toernooi opgeleverd. Er werd dus opgespeeld, maar er lag eigenlijk teveel zand op. Dat is geen probleem, als je maar regen krijgt. Die kregen we die weken niet. We hebben de donderdag voor het toernooi alsnog veel zand weggehaald, want daar waren toch klachten over. Nu merk je dat dit goed is geweest, we hebben nog geen wanklank gehoord', weet Holleman. Het toernooi is erg in trek. Alle avonden waren er veel mensen op het sportpark aan het Tennispad aanwezig. 'We hadden net als veel andere toernooien ook iedere avond een menu. Zo zijn er onder meer tachtig schnitzels, 90 tapas en veel tongfilets er doorheen gegaan. Dat zegt ook iets over de gezelligheid. We noemen onszelf al jaren de gezelligste club van Spijkenisse', vervolgt Adrie Holleman, die sinds dit jaar ook de secretaris is van de club.

Weinig poules
Daar waar het kon zijn de meeste partijen volgens een afvalsysteem gespeeld. Dat kon niet in alle categorieën, zoals de hoogste categorie, heren enkel 4. 'Het is soms aantrekkelijker voor deelnemers om in poulevorm te spelen, maar het vraagt ook veel meer organisatie. Als je in een poule van vijf man speelt, moet je tien wedstrijden daarin plannen. In het afvalsysteem gaat het om vier partijen. We hebben al meer deelnemers en anders is het niet meer te plannen. Nu is het zo gepland dat we zaterdag om zes uur de laatste partijen spelen. De avond is vrij. Dat is ook afhankelijk van het weer. Als het de zaterdag echt te erg was, kon het naar de avond worden geschoven. Daarnaast hebben wij ook goede afspraken gemaakt met onze bevriende tennisclubs LTC Hoogvliet en De Hartel, dat als het echt nodig mocht zijn wij ook duels op hun complexen kunnen spelen', gaat Holleman verder. De Dalle, die zichzelf een recreatieve club noemt, waarvan drie kwart van de leden competitie of het toernooi speelt is blij de vele sponsoren. 'We hebben Seventy 5, the first dutch sneakerstore, als hoofdsponsor. Niet voor het eerst, maar wel onder deze naam. In totaal hebben wij 31 sponsors alleen voor dit open toernooi, dus dat is echt heel erg mooi', besluit Holleman. Voor alle uitslagen: www.toernooi.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant