Louis de Koning in Ronde van Abbenbroek | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Louis de Koning weet weer wat juichen is, zoals onlangs als districtskampioen in de Masters 50-plus. Ook in Abbenbroek? Foto privé.
Louis de Koning weet weer wat juichen is, zoals onlangs als districtskampioen in de Masters 50-plus. Ook in Abbenbroek? Foto privé. (Foto: Privé)

Louis de Koning in Ronde van Abbenbroek

  •   159 keer gelezen   Sport

Zuidland- Oud-prof Louis de Koning staat aanstaande zaterdag aan de start in de 39e editie van de Wielerronde van Abbenbroek voor elite/beloften/amateurs. Naast de coryfee uit de jaren '90 komen Tourwinnaar 1980 en Wereldkampioen 1985 Joop Zoetemelk en de huidige bondscoach Koos Moerenhout naar Abbenbroek. Bij de elite-vrouwen komen onder ander andere wereldkampioene veldrijden 2016 Thalita de Jong en Marjolein van 't Geloof (Alé Cipollini) aan de start.

Dan Rolandus

Louis de Koning heeft zijn hardloopschoenen voor het zomerseizoen ingeruild voor de rennersschoenen. ''Ik heb vorig jaar het hardlopen op een laag pitje gezet, dit jaar ook geen marathon van Rotterdam gelopen, maar daarvoor in de plaats een wielerlicentie aangevraagd en ben bij Barrhopoort gaan rijden'', verklaarde Louis de Koning zijn lust naar zijn sport waarin hij in zijn carrière als eliterenner veel overwinningen heeft behaald. De Koning kwam in zijn profcarrière tussen 1988 en 1997 uit voor onder meer het Panasonic van Peter Post, WordPerfect met Jan Raas als ploegleider en onder Cees Priem bij TVM-Farm Frites. Na zijn profcarrière werd Louis de Koning in 2001 kampioen van Nederland bij de elites-zonder-contract en derde overall achter de nationaal profkampioen Jans Koerts en Rudie Kemna. De 51-jarige Zuidlander lijkt zijn wielerloopbaan in navolging van viervoudig Tour etappewinnaar Erik Dekker, die zich reeds jaren op alle fronten bij de amateurs op het podium rijdt, weer op te pakken. Zo werd hij onlangs in Numansdorp districtskampioen bij de Masters 50-plus en behaalde daarnaast vijf top-10 plaatsen. ''Op zich gaat het niet slecht, maar qua uitslagen ben ik nog niet echt tevreden. Op het districtskampioenschap klopte het wel, reed ik met tien man weg, ontliep ik in de laatste ronde een valpartij en klopte ik André Grootveld in de sprint. Ik heb daarna goed gereden, maar verder niet meer gewonnen. Vergeet niet dat onze generatie van vijftigers nog best scherp is. Je ziet het ook in de prominentenkoersen waarin de voormalige profs er nog goed en verzorgd uitzien.'' Louis de Koning staat zaterdag als amateur samen aan de start met de veel jongere elite/beloften. ''Ik ben door het hardlopen aardig op gewicht gebleven. Ik mis nu nog een beetje power, maar dat komt wel weer terug. Abbenbroek is een mooi rondje, zou mooi zijn als ik tussen die jonge gasten ook een goede uitslag zou rijden. Maar ik moet ook weer niet te gek doen, want een dag later hoop ik op het NK Masters 50+ in Nieuwkuijk in een groepje over te blijven en via de sprint op het podium te komen. Als het dit jaar goed gaat, wil ik ook in 2020 blijven fietsen. Maar tijdens de winter ga ik gewoon weer hardlopen, trainen voor mijn achtste en zesde marathon van Rotterdam in april.'' Behalve good-old Louis de Koning komen er renners als Raymond Kreder, Joost van der Burg, Jordy Buskermolen, Koos Jeroen Kers, Spijkenisser Jordi Talen, alsmede diverse regiorenners aan de start.

Elite-vrouwen
Bij de elite/belofte-vrouwen behoren in de miniklassieker over 4 kilometer Marjolijn van 't Geloof (Alé Cipollini), Nathalie van Gogh (Biehler), Kylie Waterreus (Jan van Arckel), de Brielse Marieke van Witzenburg (Jos Feron), de Zuidlandse zusters Chanella (Hitec) en Delore Stougje (Jan van Arckel) en Thalita de Jong (Chevalmeire Cycling) tot de kanshebbers.

Wielerlegende Joop Zoetemelk
Joop Zoetemelk is tijdens de 39e Wielerronde van Abbenbroek eregast. Zoetemelk is de laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France in 1980 en tevens laatste Nederlandse wereldkampioen op de weg in 1985. Onder de prominenten komt ook Koos Moerenhout naar Abbenbroek. De nationaal kampioen op de weg voor professionals in 2007 en 2009 is de huidige bondscoach van de Nederlandse wielrenners en blijft daarnaast ploegleider bij de Amerikaanse wielerformatie Hagens Berman Axeo. Koos Moerenhout zal in actie komen tijdens de 36Cycling koppeltijdrit van Abbenbroek.

Programma 39e Wielerronde van Abbenbroek
10.00 uur: Sportklasse.
11.15 uur: Elite/belofte/club-vrouwen.
13.00 uur: Elite/beloften/amateurs.
15.15 uur: Dikke Bandenrace.
17.00 uur: 36Cycling Koppeltijdrit.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>