Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Wethouder Hamerslag op de vuist met Don Diego Poeder

Sport 1.025 keer gelezen

Zuidland – Het gebeurt niet dagelijks dat je een voormalig Wereldkampioen en Nationaal kampioen boksen in je dorp hebt. Donderdag was dat voor even wel het geval in Zuidland. Don Diego Poeder was naar sporthal Drenkwaard gekomen om een clinic te geven bij Fit by Torro.

De op 1 oktober vorig jaar gestarte onderneming van Elton de Palm organiseerde de clinic nadat Poeder zelf contact had opgenomen. Een filmpje van Milton Wijngaarde over een les bij De Palm werd door de voormalig Wereldkampioen gezien en zo werd een afspraak gemaakt voor donderdagavond.

Linkse, rechtse, uppercut…
Wie dacht dat men een makkelijke avond zou krijgen, kwam bedrogen uit. Het uur werd een clinic van bijna twee uur, waaraan ook wethouder Martijn Hamerslag meedeed. Na een warming-up werd men aan een partner gekoppeld en geregeld kwam Poeder langs om met de deelnemers een linkse, rechtse of uppercut te demonstreren. 'Dit is even wat anders dan gewoon een opening. Ik ben kapot', gaf Hamerslag aan na de warming-up, maar de sportwethouder hield het de volledige clinic vol. 'Het is wel lekker hoor om zo actief te zijn. Hij hield zich natuurlijk nog in. Ik heb zelf gevoetbald, maar dit is echt heel erg leuk hoor. Het was wel enorm zwaar. Mijn collega Léon Soeterboek bokst al langer en had me hiervoor gewaarschuwd', gaf Martijn Hamerslag na afloop aan. Ongeveer twintig deelnemers waren in De Drenkwaard aanwezig bij de clinic van Don Diego Poeder. Dat stemde organisator Elton de Palm tevreden. 'Dit was gewoon superleuk en zeker voor herhaling vatbaar. We zullen gaan kijken of we dit vaker kunnen gaan doen, ook met Poeder', vertelde De Palm na afloop. 'In de komende tijd staat er nog genoeg op het programma met op 21 juli, 7 augustus en 15 september een bootcamp in het beverbos van Bernisse, dat veertig jaar bestaat en we willen ook heel graag nog een obstacle run organiseren', ontvouwt De Palm zijn plannen.

Terugkeer in Zuidland
Ook Don Diego Poeder genoot van de clinic, dat hem terugbracht naar Zuidland waar hij in 2016 zijn laatste profwedstrijd won van de Kroaat Ivan Tomo. 'Ik heb dit best veel gedaan in de afgelopen maanden, maar ik maak ook films tegenwoordig. Ik kan dit doen omdat ik altijd zuinig ben geweest op mijn lichaam. Ik heb in 2016 afscheid genomen, hier in Zuidland, daar koester ik nog altijd warme herinneringen aan. Het was echt weer thuiskomen', laat Poeder desgevraagd weten. De inmiddels 47-jarige Rotterdammer moet overigens niet denken aan een nieuwe comeback. 'Nee het is goed geweest. Als ik mijn gezin wil behouden, dan moeten we het gewoon hierbij laten', laat hij ons lachend weten.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant