Foto: René Tol
Foto: René Tol Foto: René Tol

Pech voor ACT Breederland in Oldebroek

Sport 347 keer gelezen

Oldebroek - Bewolking en regen in de nacht voorafgaand aan de 2e NK leverde een zandbaan op met minimale wateroverlast, maar het opgenomen water maakte de baan wel extra zwaar.

Peter Breederland startte van de middelste startrij en voor de eerste ronde voltooid was, was er code rood omdat er een wagen stil viel in de laatste bocht. Bij de herstart lag hij lang op een tweede plek maar verloor zijn plaats een Robert Beelen. Hierdoor werd hij derde in de eerste manche.
De wolken gingen weg, het zonnetje kwam door. Peter had de laatste startrij in de tweede manche en wist zich een vierde plek te verschaffen na de eerste bocht. Deze positie hield hij vast.

In de derde manche stond Peter op de eerste startrij. De lichten gingen uit, Beelen had een valse start. Vijf ronden verder heeft Beelen in de laatste ronde de leiding af moeten staan aan Van Leeuwen, gevolgd door Tuchter met de Scirocco. Peter werd vierde, maar schoof vanwege de valse start van Beelen door naar de derde plaats.

In de finale startte Peter van de voorste rij en mocht als 5e en laatste zijn plaats kiezen. Hij kwam goed mee, maar kreeg een duw van de Porsche op het linkerachterwiel. Ton van Leeuwen ging drie keer over de kop; code rood. Bij Peter's wagen bleek een lek in de brandstoftank te zijn ontstaan, dus het was einde oefening. Hij kwam met minimale punten terug in Zuidland. Over vier weken is de volgende wedstrijd in Rosmalen (Eerste Hoefsteeg).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant