Doelpuntenmaker Mike Kortsmit in gevecht om de bal met oud ploeggenoot Dave Leurs (Rockanje).
Doelpuntenmaker Mike Kortsmit in gevecht om de bal met oud ploeggenoot Dave Leurs (Rockanje). Foto: Peter de Jong

SC Botlek naar finale nacompetitie

Sport 424 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek leeft nog altijd om niet te degraderen. De ploeg van Arjan Vuik speelt nacompetitie om niet uit de derde klasse te vliegen en bond zaterdag ook de tweede tegenstander aan de zege ar. Het werd tegen Rockanje 2-0 (0-0).

Beide ploegen moesten zaterdag lang aan elkaar wennen. Voor rust waren er kleine kansjes en werd net voor de thee werd geserveerd een treffer van SC Botlek afgekeurd wegens buitenspel. Na rust ging het over en weer en had de ploeg uit Spijkenisse wel de overhand. Twintig minuten voor tijd kwam Rockanje met tien man te staan. Daarna ging het snel. Eerst was het Tim Oppong die voor de eerste treffer zorgde en nog geen twee minuten later, maakte Mike Kortsmit er 2-0 van.

Hard werken
'Ik had het gevoel dat Rockanje niet aan opbouwen toe kwam, maar wij hadden ook niet de kracht om daar iets mee te doen. We moesten vandaag heel hard werken. Rockanje is een lastige ploeg, maar we maken het onszelf te moeilijk, ze hebben de huid duur verkocht', gaf Arjan Vuik na afloop aan. In de slotronde van de nacompetitie is ZBVH de tegenstander op neutraal terrein. 'We hebben al tegen hun gespeeld in een bekerduel en toen speelde ik met een mix elftal van jonge spelers. Toen wonnen we, maar we kunnen niemand onderschatten, anders waren we niet in deze situatie terecht gekomen', besloot Vuik. Het duel met ZBVH wordt afgewerkt op het terrein van Goudwaardse Boys.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant