Zuidland won zaterdag bij VVOR en speelt zaterdag om lijfsbehoud in de tweede klasse tegen Rozenburg. Archieffoto: Peter de Jong

Zuidland treft Rozenburg in slotronde nacompetitie

Sport 496 keer gelezen

Rotterdam – Zuidland heeft de slotronde bereikt van de nacompetitie. De ploeg van interim-coach Aad Andriessen won het tweede duel van de nacompetitie, uit bij VVOR met 1-3 (1-2).

In de komende wedstrijd zal Zuidland nog één keer moeten strijden om niet te degraderen naar de derde klasse. Tegenstander voor Zuidland is Rozenburg, dat na verlenging (1-1) de strafschoppen beter nam dan Oud Beijerland en won met 4-5.

Prima duel
In het duel bij VVOR kwam Zuidland zaterdag eerst op achterstand. Nog voor de thee was het Leon van der Steen die met twee treffers de formatie uit Nissewaard weer op voorsprong bracht. Hierna kon ook de gelijkmaker komen, maar dat gebeurde niet. Na de thee kon het twee kanten opgaan, maar bracht Ayrton Verlaan de eindstand op 1-3. 'Na rust vond ik ons wel beter, maar het kon daarvoor wel twee kanten op. We hebben keihard gewerkt. We moeten nog één keer aan de bak', vond trainer Aad Andriessen. Komende zaterdag wordt Rozenburg in Heenvliet, bij GHVV'13, de tegenstander. 'Ik weet niet heel veel van ze, maar dat komt nog wel goed. Vorig jaar hebben we tegen ze geoefend. Het maakt mij niet zoveel uit waar we gaan spelen, maar mijn voorkeur gaat uit naar een veld met echt gras, Rozenburg speelt normaal op kunstgras, maar dat is aan de bond nu', besloot Andriessen.