Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Spijkenisse wacht laatste opdracht tegen Go Ahead Kampen

Sport 497 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft in de strijd tegen degradatie het eerste obstakel in de nacompetitie genomen door het Drentse Noordscheschut met 3-0 (0-0) te kloppen. De Spijkenissers treffen aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark De Westmaat van SV Spakenburg in de finale eersteklasser Go Ahead Kampen.

Dan Rolandus

Spijkenisse, dat het moest stellen zonder de geschorste Felino Jardim, startte tegen de "Schutters" uit Hoogeveen als hoofdklasser als favoriet, liet dat ondanks de zuidwester storm die over het sportpark Jaap Riedijk raasde ook zien.

De mannen van trainer Peter Wubben namen tegen de wind in het initiatief en dat leverde kansen op voor onder andere Mark Schenk, Yassire Hamdani en Marvin van der Pluijm, maar zij troffen een uitstekende doelman Wiebe Zinger tegenover zich of hij kreeg hulp op de doellijn. De verdedigend ingestelde bezoekers kregen slechts één kans, maar doelman Michael Termijn tikte een vrije trap over de lat. De thuisclub nam in de tweede helft, nu met de stormachtige wind in de rug, weer bezit van de helft van de tegenstander. Nadat Zinger doorboringen van Marvin van der Pluijm en aanvoerder Sander Barragan had voorkomen, ging de doelwachter van eersteklasser Noorscheschut na een uur spelen lelijk in de fout op een schot van Demi Gosepa: 1-0. De Spijkenissers lieten de Drenten vervolgens met het oog op de counters komen. Wiebe Zinger herstelde zich na zijn noodlottige fout met knappe reddingen op inzetten van achtereenvolgens Yassire Hamdani en de rebound van Kees Tol en wederom Tol. In minuut 79 was de goalie echter kansloos op een van richting veranderd schot van Demi Gosepa: 2-0. Drie minuten later maakte Kees Tol aan alle onzekerheid een einde door een uitstekende actie van Adam el Fazazi naar waarde in te schatten: 3-0. 'We waren zoals we zelf hadden verwacht de betere ploeg en hebben dat ook laten zien, maar waren met een kans of vier niet slagvaardig genoeg. Noordscheschut speelde voortdurend de lange bal terwijl wij nauwelijks iets weggaven. De tweede helft was wat rommeliger, waarin met behulp van de keeper dik verdiend op 1-0 kwamen. Zij moesten komen waardoor wij in de omschakeling hebben toegeslagen', aldus analyseerde trainer Peter Wubben de overwinning.

Spijkenisse verzuimde zich in de laatste competitiewedstrijd in een rechtstreeks gevecht om de veilige twaalfde plaats met een mager 1-1 gelijkspel tegen concurrent Capelle definitief in veiligheid te stellen, waardoor het gedoemd was om via de nacompetitie een nieuwe ticket voor de hoofdklasse te bemachtigen. 'Het draaide het hele seizoen al niet lekker vandaar het gevolg dat we in deze situatie zijn terecht gekomen. Wij zijn de te kloppen ploeg, dus zullen we extra scherp aan de laatste klus moeten beginnen. Deze overwinning is in elk geval een lekkere opsteker voor de groep.' Spijkenisse zal aanstaande zaterdag in Spakenburg voor levensbehoud alle registers moeten open trekken om tegen het roemrijke Go Ahead Kampen de hoofdklasse veilig te stellen. 'De tegenstander is voor mij onbekend, maar we gaan hen deze week doorlichten, willen met zoveel mogelijk gegevens niets aan het toeval overlaten.' Felino Jardim is tegen de club uit Overijssel ook weer beschikbaar.

Spijkenisse: Michael Termijn; Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Demi Gosepa; Daan Bourgonje (65. Adam el Fazazi), Stefano Goncalves (85. Alessandro Franzoso), Sander Barragan, Mark Schenk; Marvin van der Pluijm (80. Rephendry Amsterdam), Kees Tol.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant