Guy Duijm: 'We zijn dertien wedstrijden ongeslagen gebleven, fantastisch, maar de teleurstelling
Guy Duijm: 'We zijn dertien wedstrijden ongeslagen gebleven, fantastisch, maar de teleurstelling "Zuiderpark" overheerst, zo zuur.' Foto: Peter de Jong

Droom van Hekelingen werd bruut verstoord

Sport 909 keer gelezen

Rotterdam- Hekelingen is er niet in geslaagd om zich een plaats in de promotiecompetitie te verwerven. De Hekelingers kwamen op De Vaan in Rotterdam-Zuid niet verder dan een 1-1 (0-1) gelijkspel tegen BZC/Zuiderpark. Terwijl Hekelingen moest winnen, hadden de Rotterdammers aan één punt genoeg om kampioen in de vierde klasse G te worden en kregen dat punt drie minuten voor tijd mede in de schoot geworpen door de twijfelachtig leidende scheidsrechter.

Dan Rolandus

'We zijn in de tweede helft net als in de thuiswedstrijd tegen Zuiderpark in alle facetten benadeeld door de scheidsrechter', ergerde trainer Guy Duijm zich aan de eenzijdige leiding van de leidsman. 'Zo bleef de aanslag op mijn linksback (Job van Nieuwamerongen, DR), terwijl de bal al weg was, onbestraft en floot hij elke overtreding tegen ons. Bovendien was de vrije trap waaruit Zuiderpark drie minuten voor tijd gelijkmaakte, voor ons en niet voor hen. Zuiderpark intimideerde en schopte waartegen niet werd opgetreden. We speelden met zijn eenzijdige leiding tegen twaalf man, heel mysterieus. Gewoon frustrerend voor mijn spelers.'

De eerste helft was het aankijken meer dan waard. Hekelingen, dat moest winnen om de nacompetitie te behalen kreeg na een overtreding op Nick Koopal binnen de zestien een strafschop. Nick Koopal voltrok zelf het vonnis: 0-1. Beide ploegen kregen kansen, maar onder meer het houtwerk stond succes in de weg. De Hekelingers werden in de tweede helft onder druk gezet door de fysiek spelende tegenstander. Dat leidde in de tweede helft vlak voor tijd tot de dubieuze gelijkmaker: 1-1. Tot overmaat van ramp werd Zakaria Cheikh kort voor tijd wegens aanmerkingen op de leiding met rood uit het veld gestuurd. 'We zijn dertien wedstrijden ongeslagen gebleven, fantastisch, maar de teleurstelling overheerst, zo zuur, een abrupt einde van het seizoen.'
Toch is het allemaal geen kommer en kwel bij de Hekelingers, bij wie trainer Guy Duijm na een matige seizoenstart qua punten (11 punten uit 11 wedstrijden) met een ongeslagen reeks van dertien wedstrijden kan terugzien op een bevredigend seizoen. 'We hebben ook in de eerste fase goede wedstrijden gespeeld, hadden een leuk team, creëerden ook kansen en verloren daarbij zeer geflatteerd met 0-4 tegen Zuiderpark. We hadden enerzijds een beetje pech, maar speelden soms ook te naïef, waren niet mans genoeg. Bovendien scoorden we te weinig.'

Ommekeer
Het trainingskamp tijdens de winterstop in Groningen heeft de groep kennelijk goed gedaan, want er werd dit jaar niet meer verloren. Slechts de vier gelijke spelen tegen achtereenvolgens Zinkwegse Boys (2-2), Goudswaardse Boys (1-1 en 0-0) en de cruciale slotwedstrijd tegen ZBC/Zuiderpark (1-1) leiden tot puntenverlies. 'Het trainingskamp heeft voor een stukje binding gezorgd, de spelers en de hele staf kwamen wat dichter bij elkaar, dan zie je ook dat de resultaten naar je toekomen en het vertrouwen begint te groeien', sluit Guy Duijm af. 'We zijn tactisch ook anders gaan voetballen, in een stramien zelfs aanvallender. We scoorden ook meer. Dan zit je in de flow, verloopt het goed. Ik had aan het begin van het seizoen niet voor ogen gezien dat we nu al zover zouden zijn, ondanks het vertrouwen dat ik had in deze groep. Top vijf was halverwege het seizoen niet voorzien, maar de reeks na de winterstop was opzienbarend. Hoewel de teleurstelling van "Zuiderpark" overheerst, neemt niemand de mooie reeks van deze groep meer af.' De trotse Guy Duijm, die de selectie van Hekelingen ook volgend seizoen onder zijn hoede zal nemen, neemt de ervaring van dit seizoen in elk geval mee naar 2019/'20. 'We hebben een dynamische groep, die zonder te zeuren wilt voetballen. We zullen met de wil om te willen winnen uitgaan van onze eigen krachten. De tegenstander onze wil opleggen.'

Hekelingen: Jordi Dijkshoorn; Bob Adriaanse (80. Zakaria Cheikh), Danny Copperath, Menno Jansen, Job van Nieuwamerongen; Dinant Westendorp, Tim Schol, Sam Weeda (75. Nick Erkens), Nick Bakker; Sajo Sabic (75. Nick Boer), Nick Koopal.