André Luijk balt zijn vuisten nadat hij in de ZHETour achtereenvolgens Johim Ariesen en Ramon van Bokhoven achter zich had gelaten. PdJ.
André Luijk balt zijn vuisten nadat hij in de ZHETour achtereenvolgens Johim Ariesen en Ramon van Bokhoven achter zich had gelaten. PdJ. Foto: Peter de Jong

André Luijk wint Zuid Hollandse Eilanden Tour

Sport 930 keer gelezen

Spijkenisse: André Luijk heeft zijn eerste klassiekeroverwinning te pakken door in Spijkenisse de Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften op zijn naam te schrijven. De coureur van Smart Dry/WV Eemland zat er met een tweede plaats in de Zuiderzeeronde achter Bjorn Bakker al heel dicht bij, maar op de Marrewijklaan in hartje Spijkenisse was het raak door in de massasprint achtereenvolgens Johim Ariesen (HSK Trias/Mooi Jong) en Ramon van Bokhoven (Jumbo-Visma/De Jonge Renner) achter zich te laten.

Dan Rolandus

'Het was in de finale één groot "springveld" van demarrages, maar bij het ingaan van de laatste bocht zat ik net iets te ver. Ik ben er uiteindelijk toch nog redelijk uitgekomen', aldus stelde Marco Geleijnse (Team WASp uit Hellevoetsluis zich tevreden met de dertiende plaats.

Hectische finale
Het peloton werd in de 160 kilometer lange wielerklassieker over de eilanden Albrandswaard, IJsselmonde, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten na 75 kilometer in gang geschoten. Op de winderige Kraaijenissedijk in Dirksland op weg naar Stellendam maakten twintig renners zich los van de groep. Mark Schreurs (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Adrie Lindeman, Peter Merx, Dorus de Rijk (allen (John Deere/NWVGroningen), Ramon van Bokhoven, Vincent Hoppezak, Wim Wittenberg, Rens Tulner (allen Jumbo-Visma/De Jonge Renner), Nick Brabander, Nick van der Meer (beiden (VolkerWessels-Merckx), Rik Wielink, Marien Bogerd (beiden Alling-Krush-IJsselstreek), Jarri Stravers (Plieger/Jan van Arckel), Ronald Kruijer (De Kanibaal), Luuk van der Wal (Westland Wil Vooruit), Arne Peters, Maikel Willemsen (beiden Merida/Adelaar), Rutger van der Meer (WVCS Sneek/Fryslan), Benjamin Sydlik en Kelvin Kanen (beiden Tempo Hoppenbrouwers). De voorsprong van maximaal een halve minuut bleek niet voldoende. Peter Merx, Arne Peters, Mark Schreurs en Remco Schouten spartelden nog wel tegen, maar het peloton streek na de rode lap van de laatste kilometer ook op hen neer. André Luijk toonde zich de rapste over Johim Ariesen en Ramon van Bokhoven.


Jordi Talen
André Luijk genoot van zijn eerste overwinning. 'Het doel was een koersje winnen en in het eindklassement van de clubcompetitie een podiumplaats bemachtigen, maar dat ik zo vroeg al een klassieker win verrast mezelf toch ook wel', straalde de Nijkerker van oor tot oor. Jordi Talen (UWTC De Volharding) baalde dat hij in zijn eigen stad niet kon schitteren. 'Ik ben bij Biert en in de voorlaatste bocht gevallen. Nadat we bij Zuid land waren aangesloten ben ik door de berm gejast om vooraan te komen. Ik sneed als tiende de laatste bocht aan, zat in het wiel bij Johim Ariesen, die later tweede werd, maar door twee man van Frisia kwamen we ten val', sprak Jordi Talen zijn teleurstelling uit. Zie voor een uitgebreid verslag www.cyclingonline.nl

Uitslag elfde Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften: 1. André Luijk (Smart Dry/Eemland), 2. Johim Ariesen (HSK Trias/Mooi Jong), 3. Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner), 4. Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx), 5. Gerrie van Lingen (WVCS Smeek/Fryslan), 6. Arjan Arentsen (Alling-Krus-IJsselstreek), 7. Jasper Haest (UWTC De Volharding), 8. Sam Gademan (Sens Kanjers voor Kanjers), 9. Luuk van Helden (Maaslandster), 10. Xavier Poels (Het Snelle Wiel/Bestronics), 13. Marco Geleijnse (Hellevoetsluis, Team WASp), 87. Jordi Talen (Spijkenisse, UWTC De Volharding), 123. Olivier van Pelt (Spijkenisse, Jan van Arckel).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant