Zuidland deed het zaterdag prima en won met 3-5 in het duel bij Alexandria 66.
Zuidland deed het zaterdag prima en won met 3-5 in het duel bij Alexandria 66. Archieffoto: Peter de Jong

Knappe zege voor Zuidland bij Alexandria '66

Sport 510 keer gelezen

Rotterdam – In de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse heeft Zuidland het zaterdag uitstekend gedaan. Bij Alexandria '66 die het ook niet heel erg goed doet, werd het 3-5 (3-0) voor de formatie van interim-coach Aad Andriessen.

Nadat de ploeg bij rust al drie treffers om de oren had gekregen, ging het na rust stukken beter met Zuidland. Het was Ayrton Verlaan die voor de 3-1 zorgde, waarna Leon van der Steen de marge naar één doelpunt terug bracht. De gelijkmaker kwam van Kai de Hoog en Leon van der Steen zorgde voor de voorsprong van 3-4. De laatste treffer kwam op naam van Morris de Hoog.

Ruimte
'Voor rust probeerden we het wel, maar niet iedereen hield zich aan de afspraken. Dan gaat het mis en komen zij kort voor rust op 3-0. Na rust heb ik Leon van der Steen in de ploeg gebracht en zijn we direct met drie spitsen gaan spelen. Dat werkte goed. Net als voor rust gaven we ruimte weg, maar we kregen ook veel ruimte. We maakten snel achter elkaar de 3-1 en 3-2 en toen zijn we door gegaan. Je merkte ook dat zij in paniek raakten en daar hebben wij gebruik van gemaakt. Een duel met twee gezichten', verklaarde Aad Andriessen, die nu met zijn ploeg derde van onderen staat. Komende zaterdag een lastig duel voor Zuidland, als nummer vijf Hellevoetsluis op bezoek komt.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant