Peter de Haan is op non actief gezet.
Peter de Haan is op non actief gezet. Foto: Peter de Jong

Peter de Haan ontslagen, Andriessen interim

Sport 772 keer gelezen

Zuidland – VV Zuidland heeft vanmorgen trainer Peter de Haan ontslagen. De oefenmeester uit Alblasserdam was bezig met zijn eerste jaar op Groot Nibbeland en zou aan het einde van het seizoen met voetbal pensioen gaan.

Zuidland heeft voor de resterende wedstrijden Aad Andriessen teruggehaald naar Zuidland. Samen met René Rapmund moet Andriessen gaan proberen om degradatie naar de derde klasse te voorkomen. Zuidland staat laatste in de tweede klasse.

Geen chemie
'We hebben de beslissing met pijn in het hart genomen, want Peter is een hele aardige man. De positie op de ranglijst en het ontbreken van de chemie zijn de reden van de breuk. Ik had hem een mooier afscheid willen geven', laat technisch bestuurslid Jaap van Sintmaartensdijk weten. 'Ik heb het vanmorgen gehoord. Ik sta op non actief en ze gaan het seizoen zonder mij afmaken. Dat gebeurt nu eenmaal in het (amateur) voetbal', laat Peter de Haan gelaten weten over zijn ontslag.

Nieuwe trainer
Aad Andriessen stopte afgelopen zomer bij Zuidland om bij Sparta in dienst te treden als scout, hij had eerder al zijn jawoord gegeven. 'Samen met de assistent René Rapmund maakt Aad het jaar af. We hebben dat met Sparta zo afgestemd. Later deze week hopen wij een nieuwe trainer voor komend seizoen te presenteren', besluit Jaap van Sintmaartensdijk.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Aad Andriessen moet de kar trekken tot de nieuwe trainer bekend is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant