Jordy de Winter ontving in het duel met Rijnmond Hoogvliet Sport al na zeven minuten een rode kaart. Foto: Peter de Jong

Zware middag voor SC Botlek in duel met Rijnmond HS

Sport 693 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek had zaterdag geen beste dag in het duel tegenbuurman Rijnmond Hoogvliet Sport. De gasten van de overzijde van de Spijkenisserbrug wonnen het duel met 2-6 (0-4). De ploeg uit Spijkenisse speelde al na zeven minuten met tien man, na een rode kaart van Jordy de Winter.

Na achttien minuten opende Rijnmond Hoogvliet Sport de score en in de achttien minuten die erna volgden stond het al 0-4. Kort na de thee deed SC Botlek iets terug via een treffer van Jorn Berkelaar. Binnen het uur kreeg de formatie van Arjan Vuik een strafschop en werd het 2-4. Echter een kwartier voor tijd vond Rijnmond nog twee keer het doel.

Gebeurde niet veel
'We kwamen heel erg vroeg in het duel met tien man te staan. Er gebeurde eigenlijk niet heel veel en dit werd enorm zwaar bestraft met een rode kaart. Dan weet je dat het een zware dag gaat worden. Vervolgens zat er echt van alles tegen. Dan werkt het weer ook niet mee en dan laat je elkaar wat in de steek. Na rust komen we terug, maar daarna viel het gewoon niet goed', verklaarde trainer Arjan Vuik na de nederlaag. De ploeg staat nu twaalfde. Komende zaterdag wacht 's-Gravendeel als tegenstander. Die ploeg uit de Hoeksche Waard staat op dit moment op de zesde plaats in de derde klasse.