Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nipte zege voor korfballers Olympia in derby

Sport 506 keer gelezen

Hellevoetsluis – De korfballers van SC Olympia hebben zaterdag goede zaken gedaan in de derby met 't Capproen. De ploeg van Peter Buitendijk had wel moeite met de Hellevoeters, maar trok uiteindelijk aan het langste eind, het werd 11-13 (5-5).

'Het ging echt wel vriendschappelijk hoor. Ondanks dat het een derby was, vond ik dat er fair play was. Ik denk wel dat we teveel kansen hebben gemist', is het eerste commentaar van scheidend coach Peter Buitendijk.

Naast elkaar
In het duel bleven de ploegen duidelijk naast elkaar staan. 'Dat merk je ook aan de rust stand van 5-5. Dat is voor in de zaal eigenlijk heel erg weinig. We hielden 't Capproen eigenlijk in de wedstrijd. Ze hadden een aantal behoorlijke goede aanvallen. We konden maar geen afstand nemen. We kwamen voor de eerste keer voor bij een stand van 8-10 en dat hebben we toen met twee punten zo kunnen houden, maar het gebeurde pas in de laatste vijf minuten', gaf Peter Buitendijk aan. Voor de Spijkenissers vonden Lennart Orgers (5), André van der Wagt (4), Glenn Everwijn (2), Eline van der Wagt en Nadine van der Steen de korf. SC Olympia staat nu op de derde plaats in de vierde klasse. De komende twee weekenden ligt de competitie stil.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant