Abbenbroek was zaterdag de betere in het duel met streekgenoot Zwartewaal en won met 3-1.
Abbenbroek was zaterdag de betere in het duel met streekgenoot Zwartewaal en won met 3-1. Foto: Peter de Jong

Abbenbroek is Zwartewaal in derby de baas

Sport 297 keer gelezen

Abbenbroek – Hemelsbreed is het maar een klein stukje, maar de strijd tussen beide ploegen die nog geen vijf kilometer van elkaar vandaan zitten was er niet minder om. Op Abenello was het zaterdag Abbenbroek dat tegen buurman Zwartewaal aantrad en als winnaar van het veld stapte. Het werd 3-1 (2-1).

Al in de tweede minuut ging doelman Benny van de Meer in de fout en maakte Roy Verwijs gebruik van het cadeautje van de sluitpost van Zwartewaal. In de tiende minuut stond Verwijs weer oog in oog met de doelman, en maakte hij er 2-0 van. Tien minuten later raakte de bal de hand van Iwan Scholte en ging de bal op de stip, waarna Mark Meijboom de 2-1 achter Ritchie van Ooien schoot. Na de thee was het opnieuw Verwijs die met zijn derde treffer de eindstand op 3-1 bepaalde.

Even zoeken
'Het was voor ons even zoeken omdat Niels Vedder heel snel uitviel. Toen draaide het ook minder bij ons, maar het stond toen al 2-1. Bij Zwartewaal zaten veel frustraties. Het kwartje viel nu eens onze kant op en drie goals van Roy Verwijs, zoals hij had getraind met mijn assistent, dat vind ik ook leuk', sprak Jaco Verhoev na afloop. Abbenbroek speelt zaterdag het inhaalduel tegen SNS.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant