Zuidland kon het zaterdag niet bolwerken in het duel met streekgenoot Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis. Foto: Peter de Jong

Zuidland krijgt pak op de broek van Nieuwenhoorn

Sport 377 keer gelezen

Zuidland – Het blijft niet meezitten voor Zuidland in de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse. De ploeg staat voorlaatste. Zaterdag kwam regiogenoot Nieuwenhoorn op bezoek en die wist enigszins geflatteerd met 0-4 (0-1) te winnen van de ploeg van Peter de Haan.

De Hellevoeters kwamen op slag van rust op voorsprong via Melvin Winterberg. Net na rust scoorde er wel een Zuidlander, Sven van den Bogaert, maar hij deed dat achter zijn eigen doelman Kardux. Vervolgens bleef het stil tot tien minuten voor het einde. Dimitri Gomes scoorde eerst de derde treffer van de middag en kort erna herhaalde hij dat kunstje nog een keer en bepaalde de eindstand op 0-4.

Goed voor rust
'De laatste twee treffers worden in de laatste minuten gescoord, waardoor het lijkt op een afdroging. Dat was het gevolg van slecht verdedigen. Voor rust waren wij erg goed en komen we net voor rust op achterstand. Dan scoor je in eigen doel kort na rust en is het gedaan. We hebben veel strijd geleverd, maar je staat toch met lege handen', zegt Peter de Haan na afloop. Hij zegt over zijn toekomst. 'We hebben eerder de intentie uitgesproken om met elkaar door te gaan. Daar is nog geen concrete afspraak over gemaakt of gepland, dat komt nog', besluit De Haan.