Daan van Sintmaartensdijk (39), Ronan van Zandbeek (31) en de latere winnaar Bas Nieuwkoop (34) op weg naar het podium. Foto TvK.
Daan van Sintmaartensdijk (39), Ronan van Zandbeek (31) en de latere winnaar Bas Nieuwkoop (34) op weg naar het podium. Foto TvK. Foto: Theo van Kralingen

Daan van Sintmaartensdijk derde in Strandcriterium Boelies

Sport 381 keer gelezen

Hellevoetsluis- Bas Nieuwkoop heeft het Strandcriterium Boelies aan de Haringvlietdam in Hellevoetsluis op zijn naam geschreven. De 21-jarige coureur van Team Invicta reed in de eerste wedstrijd uit een serie van vier van de RegioBeachraces in de laatste honderd meter weg van zijn ploeggenoot Ronan van Zandbeek uit Schijndel. Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland legde beslag op de derde plaats.

Dan Rolandus

'Ik ben net terug uit Spanje, scheelde wel effe zo'n 25 graden met het gure weer tijdens de strandrace, maar het ging voor mijn gevoel wel goed', stelde Daan van Sintmaartensdijk zich tevreden met de derde plaats. 'Het was bovendien een leuk rondje. Het was in mijn eerste strandrace best weer even wennen, kon die mannen (Ronan van Zandbeek, de latere winnaar Bas Nieuwkoop, DR) best bijhouden. Ik verloor even de aansluiting op het moment dat Nieuwkoop van ons wegreed en Ronan vervolgens doortrok. Door het mulle zand en tegen de wind in kon ik niet aansluiten, had op het technische deel best wat moeite. Daarna sloten die Belgen (Kenny Geluykens en Tom van Loon, DR) aan. Ik verloor ook op hen terrein, maar kon bij het laatste keerpunt toch weer aanpikken. Ik maakte het in de sprint voor de derde plaats door het mulle zand toch nog af en ben daar blij mee.' De coureur uit de continentale wielerstal van Alecto is maar voor even terug in Nederland. 'Ik moest voor een tentamen op de Universiteit in Amsterdam terugkomen, blijf nog voor de volgende strandrace in Ouddorp en ga me dan op 29 december tijdens het trainingskamp maar Mallorca voorbereiden op het wegseizoen.'

Reijtenbagh/Van Meurs
Eerstejaars belofte Lennart Reijtenbagh hoopt zich verder te ontwikkelen bij het clubteam van VolkerWessels-Merckx. 'Ik heb niet de kansen gekregen die ik dacht bij Willebrord Wil Vooruit nodig te hebben', verklaart de 18-jarige Zuidlander Lennart Reijtenbagh de leegloop aan bij de Brabantse club uit Sint Willebrord. 'Nadat ik contact heb gehad met Ruben Buitendijk, heb ik een mailtje gestuurd naar de ploegleider (Allard Engels, DR) en ben vervolgens na een gesprek in de opleidingsploeg opgenomen. Het is een leuke ploeg met een mix van jong en oud. Zo hoop ik heel veel te leren van erkende mannen als Peter Schulting, Gert-Jan Bosman en Tijmen Eising. Mannen, die hun sporen hebben verdiend. We rijden naast de club- en topcompetitie vrije klassiekers, meerdaagse wedstrijden en doen mee aan de beloftecompetitie in Nederland en België. Naast een mooi programma is alles qua verzorging en materiaal goed verzorgd', aldus de voormalige jeugdrenner van PRC Delta/Lindeloof, UWTC De Volharding, RWC Ahoy en Willebrord Wil Vooruit. Belofterenner Thomas van Meurs heeft zijn wielercarrière weer opgepakt bij Wielervereniging Eemland uit Amersfoort. 'Ik was fysiek en mentaal niet in orde', verklaarde de 20-jarige Zuidlander zijn wielerloze periode. 'Ik liep in die periode met een eetstoornis en was niet in staat om wedstrijden te rijden. Ik heb intussen voor Clips Mallorca Cycling op Mallorca trainingskampen begeleid. Ik had zoiets van, leuk om al die kilometers met renners te maken, maar vond dat ik daar ook wat mee moest gaan doen. Ik las op facebook dat Eemland ambitieuze plannen heeft en heb daarop gebeld met Jorrit Walgien. Ik stond er wel open voor en vernam tijdens een teamdag in Amersfoort dat sponsor Smart Dry mede de ploeg naar een hoger niveau wilt brengen. Eemland doet mee aan de club- en beloftecompetitie, de vrije klassiekers in Nederland en België en krijgt wildcards voor de topcompetitie. Bovendien biedt Smart Dry Spanje mogelijkheden om in Spanje meerdaagse wedstrijden te rijden. Dat sprak me allemaal aan. Ik heb nu alles weer op de rit, ben weer fit, dus klaar voor een nieuwe uitdaging', aldus Thomas van Meurs.
 

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant