Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Sportprijzen Nissewaard voor 2018 weer uitgereikt

Sport 657 keer gelezen

Spijkenisse – Het sportjaar 2018 is gisterenavond afgesloten in Theater de Stoep in Spijkenisse. Net als vorig jaar werd er ook dit jaar door Rush Events en Fast Forward het sportgala Nissewaard georganiseerd in het theater van het jaar 2018.

Alex Hordijk

Naast de prijzen voor de beste sportman, sportvrouw en sportploeg, werden er prijzen uitgereikt voor het beste talent van de Gemeente Nissewaard, de beste bestuurder van het jaar, de high five award en de oeuvreprijs op het podium uitgedeeld door diverse sporters en presentator Ardie den Hoed.

Avondvullend programma
Het mooie gala begon voor sporters die voor de prijzen genomineerd waren al om 17.00 uur. Daar werden zij ontvangen met de klanken van Singing beat, uiteraard, kwam men hierdoor helemaal in de kerstsfeer terecht. Twee uur later gingen de deuren van De Stoep open voor het publiek en de bekenden van de genomineerde sporters. De mensen, die naar een goedgevulde Stoep kwamen, kregen bij binnenkomst een oliebol van Bakker Voskamp, die jarenlang de beste was in de test van het AD. Rond kwart over acht begon het gala en werden de genomineerden uit hun zenuwslopend lijden verlost. Met optredens van de balletschool van Kimberley Pikeur, Pulse en een afsluiting van Singing Beat, was het muzikaal een lokaal feest. 'Dat was ook een verzoek van de Gemeente Nissewaard, om ook het entertainment deel van het programma zoveel mogelijk een lokaal karakter te geven', gaf organisator en presentator Ardie den Hoed aan.

Prijzen
De genomineerden waren door de organisatie voorgelegd aan de regionale pers, waaronder ook Groot Nissewaard. De sportjournalisten van de pers hebben vervolgens onafhankelijk van elkaar gestemd, waarna de winnaar bekend was. Als eerste was er de prijs voor de aangepaste sporten. Hiervoor waren Rolstoeltennisser Donna Jansen en Rolstoeldanser Alex Glijn genomineerd. De prijs ging naar Alex Glijn, die samen met zijn partner Sharon Sleepen het NK na een korte voorbereidingstijd, wisten te pakken. De prijs van beste bestuurder ging op voordracht naar Hans Brinkman van VV Abbenbroek. Dit jaar nam hij na bijna 25 jaar afscheid als voorzitter van de club en daarvoor was hij ook nog jarenlang bestuurlijk actief. Nu hij is afgetreden denkt hij nog niet aan stoppen, maar is hij nog steeds overal inzetbaar bij de vierdeklasser uit 'zijn' Abbenbroek. De prijs voor beste coach ging ook op voordracht, die ging naar trainer Peter Buijtendijk van de korfballers van SC Olympia uit Spijkenisse. Hij werd met zijn ploeg kampioen in de vierde klasse in de zaal. Het talent van Nissewaard moest worden gekozen uit Finn Wuisman, de nummer dertien van het NK Wielrennen, Angel Nanhoe, Nederlands Kampioen Karate bij de jeugd en de uiteindelijke winnaar werd Stan Kruijssen die in het waterpolo Nederlands Kampioen werd onder de vijftien jaar. De door de gemeente in het leven geroepen High Five Award ging naar Twirlvereniging TOSS uit Spijkenisse. De betrokkenheid bij onder meer de wijksportverenigingen in De Akkers en Abbenbroek was voor wethouder Martijn Hamerslag één van de reden voor de uitreiking van de cheque van 500 euro.

Man, vrouw, ploeg en Oeuvre
De prijs bij sportvrouw van het jaar in Nissewaard ging tussen Kim van 't Verlaat die vierde werd op de WK Cross triatlon. Ook Lesley Kerkhove was net als vorig jaar genomineerd. De tennisster uit Spijkenisse kreeg haar nominatie door toernooizeges in Lissabon en Clermont Ferrand. De winst ging natuurlijk naar de Zuidlandse Chantal Blaak. Onze Nationale wielertrots werd dit jaar Nederlands Kampioen. Bij de mannen was de in Spijkenisse woonachtige wereldtopper Ignisious Gaisah genomineerd vanwege zijn titel op het NK Verspringen. Vijay Nanhoe behaalde zilver op het WK Kyokushin karate. De titel ging net als vorig jaar naar Joey van 't Verlaat. De Spijkenisser pakte zondag nog de titel bij de vijf kilometer van Spark, maar hij pakte hij brons op het WK Duathlon.

Als sportploeg mochten de dames van Zwemvereniging de kempvis op het podium komen. De waterpolosters van Peter Verschoor werden in het afgelopen kampioen in de eerste klasse en versloegen daarmee de korfballers van SC Olympia en de tennissers van TV de Hartel die beide kampioen werden. De laatste prijs was de oeuvre award en die ging naar onze collega Dan Rolandus. Al meer dan vijftig jaar houdt Dan Rolandus zich bezig met sportjournalistiek op Voorne Putten en vanaf de start ook van Groot Nissewaard en haar voorloper Weekblad Spijkenisse. Dan is vooral bezig met de wielerjournalistiek, maar volgde voor onder meer deze krant en het AD Rotterdams Dagblad ook veel overige sporten in de afgelopen vijftig jaar. Dit jaar besloot hij om het rustiger aan te gaan doen. Dan Rolandus kreeg de prijs uitgereikt door Richard de Bijl, die de prijs vorig jaar kreeg. Rolandus kreeg de prijs in het bijzijn van zijn vrouw Betty met wie hij gisteren ook precies vijftig jaar geleden in het huwelijk trad.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant