Spijkenisse speelde een prima partij tegen Volendam, maar de koploper won op sportpark Jaap Riedijk toch met 1-3. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse redt het niet tegen koploper Volendam

Sport 381 keer gelezen

Spijkenisse - De topper in de hoofdklasse tussen Spijkenisse en Volendam is zaterdag beslist in het voordeel van de koploper uit Volendam. De ploeg van Peter Wubben moest het onderspit delven met 1-3 (0-1).

Spijkenisse probeerde om na de zege van vorige week het gat met de ploeg, die staat op de plek waar Spijkenisse graag had gestaan, te dichten. Uiteindelijk werd het duel binnen vijf minuten beslist voor Volendam.

Lang mee
Spijkenisse kon lang mee en kreeg in het begin nog kansen. Echter Joey Tol kon na ruim twintig minuten de score openen voor de ploeg uit het palingdorp. Halverwege de tweede helft was er hoop voor Spijkenisse toen Peter de Lange de ploegen weer langszij schoot vanaf de penaltystip. Een kwartier later was er de 1-2 voor Volendam, dat vijf minuten later Veerman de eindstand op 1-3 liet bepalen.

Prima duel
'Het was onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik denk dat je het moet zien dat wij een goede wedstrijd spelen, maar dat de voorhoede van Volendam efficiënter was. We hebben echt wel voldoende kansen gehad. Na de 1-1 dacht iedereen dat wij zouden winnen. Zij maken vervolgens 1-2 en de doelman schoot de bal ver naar voren en mede door de wind gaat hij er bij ons in, zonde', aldus trainer Peter Wubben.