Afbeelding
Foto: Peter de Jong

SV Simonshaven ontbeert ervaring in jonge selectie

Sport 688 keer gelezen

Simonshaven- SV Simonshaven kende in de vierde klasse G met één punt uit vijf wedstrijden een slechte competitiestart. Zo verloor de formatie van Richard van der Werff afgelopen zaterdag met 2-0 (2-0) van titelkandidaat Zinkwegse Boys en sluit daarmee de rij in de vierde klasse H.

Dan Rolandus

'Zinkwegse Boys was in de eerste helft wel beter waarin wij moeilijk uit onze "zestien" konden komen, maar ZW kwam door een discutabele treffer wel op voorsprong. Na de 2-0 zijn we zelf ook aan voetballen toegekomen. Vooral in de tweede helft hebben we op de helft van de tegenstander gespeeld, kregen ook een viertal kansen, maar de beloning bleef uit, ook toen ZB in de laatste tien minuten met tien man kwam te staan', aldus assistent-trainer Milco Roos, die de 16-jarige Youri van Marion op zijn verjaardag iet invallen.

Elan
Richard van der Werff is van mening dat zijn ploeg op de competitieladder de weg naar omhoog zal inzetten. 'Vorig jaar begonnen we met twee overwinningen heel goed aan de competitie, maar toen we enkele dragende krachten (Reinaldo van Emmerik, Peter van Doorn en Jeffrey Dekker, DR) door blessures kwijt raakten, werd het steeds minder. Aan de opkomst op de training en de beleving lag het niet, maar toen enkele spelers Simonshaven de rug toekeerden, bleven de echte Simonshavenaren over. Door de negatieve resultaten werd de beleving ook minder, gingen de koppies bij een achterstand van 3-0 hangen en verloren we vervolgens met grote cijfers. Speel je met een goede mentaliteit de wedstrijd uit, kan je de nederlaag ook kleiner houden.' De trainer van Simonshaven, die bezig is aan zijn vijfde seizoen, beschikt over een selectie met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. 'We hebben besloten om de A-junioren bij de selectie te betrekken', geeft de 49-jarige Zwijndrechter hiermee aan dat hij de groep daarmee op scherp wil zetten. 'Als je ziet hoe Youri van Marion zich ontwikkelt is dat prachtig om te zien, maar dat geldt ook voor de andere junioren die zijn overgekomen. We hadden gehoopt dat er nog enkele ervaren krachten zouden bijkomen om de jonkies aan te sturen, maar dat is helaas niet gelukt. We zullen het met deze selectie moeten hebben van elan, werken, werken en nog eens werken. Ook bij een achterstand vraag ik van deze mannen dat zij vol moeten gaan voor elke meter. Het enige wat mij bevreesd is dat deze jonge groep geen fout durft te maken en juist op zo'n moment maken zij juist de fouten. Het is dus zaak alle schroom van het lijf te werpen.' 'Na de 2-2 tegen TransvaliaZW hadden we tegen GOZ een puntje verdiend', sluit de trainer van Simonshaven af. 'Wij hebben in die wedstrijd veel druk gezet, maar vlak voor tijd maakten zij de 0-2. Zuiderpark heeft zich flink versterkt, wil duidelijk hogerop, maar een 10-1 nederlaag is gewoon teveel van het goede. Na twaalf seconden kwamen wij al met 1-0 achter. Ik heb toen gezegd de nederlaag zo klein mogelijk te houden, maar je zag bij velen de moed met het hoofd tussen de schouders in de schoenen zakken.' Richard van der Werff zegt dat hij spelers in zijn selectie heeft, die het leiderschap op zich kunnen nemen. 'Dat moet wel groeien, want zo'n speler moet ook het vertrouwen van de groep afdwingen. De groep heeft potentie, is positief. Met wat slimmer worden, gaan we zeker en vast beter presteren dan vorig seizoen. Een overwinning zou het positieve gevoel gestalte geven, maar dan moeten we wel de kansen benutten.' Richard van der Werff zegt het naar zijn zin te hebben bij de SV. 'Simonshaven is een gemoedelijke en sociale club waarin iedereen elkaar kent en de saamhorigheid groot is. Het is jammer dat we niet in de Flakkeesse afdeling zijn ingedeeld met clubs als Abbenbroek en Zwartewaal. Het is dan leuker langs de lijn en het is goed voor de kantine.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant