VV Zuidland pakte zaterdag de eerste zege van de competitie tegen Spirit (4-3).
VV Zuidland pakte zaterdag de eerste zege van de competitie tegen Spirit (4-3). Archieffoto: Peter de Jong

Zuidland pakt eerste driepunter na zege op Spirit

Sport 305 keer gelezen

Zuidland – Zuidland heeft zaterdag de eerste zege van de competitie gepakt. Na een eerder gelijkspel, werd de driepunter behaald in het duel met Spirit. De ploeg van trainer Peter de Haan won met 4-3 (3-1).

Voor Zuidland wisten Kai de Hoog, Robin van Buuren en Randy de Macker (2x) het doel te vinden, maar gemakkelijk ging het niet voor de mannen uit 'Sland'.

Prima eerste helft
Na afloop was trainer Peter de Haan een gelukkig man. 'Voor rust speelden we ze eigenlijk van de mat. Het was alleen maar éénrichtingsverkeer. Na rust was Spirit toch de betere ploeg. We hebben het daardoor onnodig spannend laten zijn. Ze kwamen terug tot 3-2 en 4-3', was de eerste reactie van Peter de Haan.

Nodig
Het was broodnodig voor Zuidland om de eerste driepunter van het seizoen te pakken in dit vierde duel van de competitie. 'De punten waren hard nodig en we verdienden ook punten. We hadden slechts één punt tot op heden en dit maakt ons enorm happy', liet De Haan verder weten. Door de zege staat Zuidland niet meer op de laatste plaats in de tweede klasse, maar is de ploeg opgeklommen tot plek negen. Zaterdag is Neptunus-Schiebroek de tegenstander.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant