Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Peter Hoek en zijn SCO ’63 gaan voor promotie

Sport 893 keer gelezen

Spijkenisse- Een nieuw voetbaljaar biedt weer nieuwe kansen. Zo spreekt ook de technische staf van SCO '63 haar ambities uit. 'Vorig jaar eindigden we als vierde, maar hadden we niets, dit jaar is de stelling dat we duidelijk gaan voor promotie', zegt Peter Hoek voor niets minder te willen gaan dan voor het beoogde doel, de derde klasse.

Dan Rolandus

SCO '63 kende in de derby tegen Hekelingen echter een valse start, want op Sportpark Oostbroek werd met 1-2 (0-1) verloren. 'Hekelingen begon veel feller en dat terwijl ik na enige informatie te hebben ingewonnen en mijn spelers nadrukkelijk had gewaarschuwd', baalde Peter Hoek van het feit dat hij kennelijk tegen dovemansoren had gesproken. 'In de tweede helft zetten we meteen druk, scoorden (doelpunt van Wesly Sturrus, DR) ook, waarna we tien minuten lang dachten dat we het tegen tien man toch zouden klaren, maar we hebben ons uiteindelijk toch laten opvreten. Aan de andere kant heeft Hekelingen het wel afgedwongen, hoewel ik het in zo'n eerste wedstrijd toch graag anders had gezien.' Doelman Rick Groenendijk werd na een botsing met Sajo Sabic afgevoerd naar het ziekenhuis, waarop de spits rood kreeg van de scheidsrechter. 'Rick heeft één rib gebroken en twee zwaar gekneusde ribben, heel zuur.'

Optimist
Toch kijkt Peter Hoek ondanks de nederlaag met optimisme de wereld in. 'Het is vervelend dat je zo'n eerste wedstrijd verliest, maar de spelersgroep is in de breedte sterker dan in het voorbije seizoen', verduidelijkt de trainer van SCO '63 zijn ambities met de komst van spelers als de teruggekeerde Walid Hasan Ahmed (Abbenbroek), Earl Starke (Meeuwenplaat), Charlo Hassell (SC Botlek), Patrick Moreno en de broers Fabrizio en Edinho Fortes Varela (allen Hekelingen) en het feit dat Patrick van Dorp, die na zijn zware kruisbandblessure, weer op de weg terug is. 'Ondanks het verlies van onder andere Leroy van Oosten (zoekt de gezelligheid in het derde elftal, DR), Hami Demirturkoglu en Brian Roodbol hebben we een aardige groep met spelers, die elkaar al jaren kent. Ik hoop dat we de selectie van achttien man tijdens de hele competitie intact kunnen houden. Als je ziet hoe een Patrick van Dorp zich op de training geeft is onvoorstelbaar. Patrick zal kracht moeten opbouwen. Zijn hoofd is verder dan zijn lichaam aankan. Maar ik heb liever een speler, die ik moet afremmen, dan moet aanjagen. Hij is met zijn tomeloze inzet en mentaliteit een voorbeeld voor de anderen.'

Foute indeling
De Spijkenisser voetbalclub, dat zich middels een knappe 2-3 overwinning tegen buurman SC Botlek plaatste voor de volgende bekerronde, lijkt na een goede oefencampagne inclusief de bekerwedstrijden tegen Melissant (0-3 overwinning), WCR (1-3 overwinning) en een verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen HWD, met de behendige broertjes uit de rapformatie Broederliefde in de gelederen, klaar voor de competitie. 'Het is duidelijk dat Hekelingen een ploeg is waar rekening mee gehouden dient te worden en de ploegen uit de Dordtse regio zullen een nieuwe uitdaging worden.' Peter Hoek betreurt het verder dat SCO '63 niet is ingedeeld met clubs als FC Vlotbrug, Zwartewaal, Abbenbroek en Rockanje. 'We zitten met Simonshaven en Hekelingen nu in een poule van clubs uit Rotterdam-Zuid, de Hoekse Waard en de Dordtse afdeling. Het voetbal gaat al met paardensprongen achteruit en daar helpt de KNVB met het ontnemen van een aantal derby's aardig aan mee', schetst Hoek de ondoordachte indeling van de KNVB waarbij SCO '63 de kantine-inkomsten van de derby's aan zich voorbij ziet gaan. Peter Hoek, die samen met assistent-trainer Richard Pattiapon aan zijn vierde seizoen begint als trainer van SCO '63, wil niet weer zoals vorig seizoen naast de prijzen grijpen. 'Dat was een deceptie. Stefan Berkman was er vijf wedstrijden niet bij en in al die wedstrijden pakten wij geen punt. Ik houd mijn spelers ook voor dat zij er niet te gemakkelijk over mogen denken. Sommige spelers mogen wat mij betreft best wat stabieler worden. Ik hoop dat zij een voorbeeld nemen aan karakterspelers als een Jeroen van der Horst, Patrick van Dorp en een Stefan Berkman. Spelers, die altijd de wil tonen om een wedstrijd te willen winnen. We misten ook de slimmigheid, die een speler als Jeroen van der Horst juist wel heeft.' Peter Hoek juicht het voorts toe dat het tweede elftal, dat wordt getraind door Cor Boekholt, bestaat uit een selectie van vijftien A-spelers. 'Jonge jongens die aan de deur kloppen. Goed voor de onderbouw waar ik heel blij mee ben.' De doelpunten van Hekelingen werden gescoord door Nick Koopal.

SCO '63: Rick Groenendijk (46. Kenny Starke); Aren Rahil, Patrick van Dorp, Earl Starke, Desmond van Dorp (75. Raymond Berkman); Patrick Montero, Jeroen van der Horst, Satish Bhugwansingh; Charlo Hassell, Wesley Sturrus, Edinho Fortes Varela (46. Ashraf Rahil).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant