Niels Bajet kwam zaterdag als snelste bij de Run bike run die de triathlon verving.
Niels Bajet kwam zaterdag als snelste bij de Run bike run die de triathlon verving. Foto: Peter de Jong

Weer strop voor triathlon, zwemmen niet mogelijk

Sport 316 keer gelezen

Spijkenisse – Voor het tweede achtereenvolgende jaar had de organisatie van de Politietriathlon Spijkenisse, die al voor de 33e keer georganiseerd werd, een strop te verwerken.

Vorig jaar lagen de deelnemers koud in het water toen onweer een vervolg belemmerde. Dit jaar werd er niet gezwommen en moest men daags voor het evenement beslui- ten om het evenement om te zetten in een Run-Bike-Run. Het zwemwater achter het start- en finishterrein van PRC Delta had te kampen met blauwalg.

'We hebben er via spuien echt alles aangedaan. Het mocht niet baten. We hebben als politieorganisatie een voorbeeldfunctie en het zou niet verantwoord zijn als we de mensen het water in zouden laten gaan. Het is is niet anders', zegt een teleurgestelde voorzitter Alex Stroo van de Stichting Politietriathlon Spijkenisse. In plaats van de gebruikelijke 1500 meter zwemmen werd er nu met een loop van vijf kilometer gestart, daarna werd er 40 kilometer gefietst en vervolgens nog tien kilometer gelopen. Op de belangrijkste Olympische afstand ging de winst naar Rotterdammer Niels Bajet in 1'59"23. Bij de dames was de snelste deelnemer Irene van de Veen uit Delft in 2'34"44.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant