GHVV'13 deed afgelopen week samen met OHVV, Abbenbroek, Simonshaven en winnaar Zuidland mee aan de 30e editie van de Zes kernen Cup.
GHVV'13 deed afgelopen week samen met OHVV, Abbenbroek, Simonshaven en winnaar Zuidland mee aan de 30e editie van de Zes kernen Cup. Foto: Peter de Jong

Zuidland pakt Zes Kernen Cup voor vierde maal op rij

Sport 979 keer gelezen

Zuidland – Voor de ploegen die afgelopen week meededen aan het Zes Kernen Toernooi was het prima geregeld. De vijf ploegen uit het voormalige Bernisse speelden allemaal hun eerste echte duels.

Winnaar van het toernooi om de Zes Kernen Cup werd gastheer Zuidland. De ploeg van Peter den Haan speelde in de finale gelijk tegen GHVV, 0-0, maar won het toernooi voor de vierde keer op rij, daar zij een heel duel had afgewerkt.

Prima mat
Er is door de droogte van de afgelopen maanden natuurlijk veel te doen geweest of het wel geoorloofd is om te spelen op de verdorde grasmatten. Op Voorne en Putten lijkt het prima te zijn geregeld, zo ook bij VV Zuidland. 'Hulde aan de onderhoudsploeg. We hebben een team dat ons eigen complex, Groot Nibbeland, prima heeft onderhouden, zodat de dertigste editie van de Zes Kernen Cup gewoon gespeeld kon worden. We noemen de mannen die dit voor elkaar hebben gekregen al de grasmeesters van Zuidland', zegt voorzitter Dave Chong van VV Zuidland terwijl de accommodatie beheerder Jan de Ruiter net binnen komt stappen. 'Zes weken lang zijn we hier elke dag twaalf uur aan het sproeien geweest. We kwamen in deze periode echt zeven dagen per week. We hadden vijf slangen over de velden liggen. Via een kennis hebben we een slang welke 38 meter tegelijk kon overbruggen gebruikt. Die gebruikten we overdag en in de avond de overige slangen. We waren van 9 tot 9 in de weer, zeven dagen per week', vertelt de trotse Jan de Ruiter. Over het komende jaar kan voorzitter Chong kort zijn. 'We willen een stapje verder komen dan vorig jaar. Dat doen we met veel eigen jeugd. Als je nu al naar het duel op het toernooi kijkt dan is meer dan de helft een Slandenaar. We hebben een nieuwe trainer en daarbij blijft de visie om veel met eigen jeugd te gaan spelen', verklaarde Chong.

Draaiboek
Voor het organiseren van het toernooi is het twee keer per jaar een vergadering en de organiserende club trekt het draaiboek uit de kast. 'Dat moest sinds vorig jaar wat wijzigen door de fusie van PFC en Bernisse tot GHVV'13. We hebben ook nu afgesproken om voor volgend jaar naar een andere opzet te kijken zodat iedereen volledige duels speelt. Nu heb je twee poules. Eén met twee ploegen en één met drie. Die laatste groep speelt geen heel duel maar twee duels van 40 minuten. Wij komen met de voorzitters bij elkaar. Dan bespreken we de stand van zaken en de andere keer wordt geloot wie in welke poule zit. Dat loopt wel na 32 jaar, want twee keer is het toernooi niet gespeeld en ik weet eigenlijk niet waarom', gaat Chong verder. Dat antwoord kon wel door de voorzitter van Abbenbroek worden gegeven. 'Vroeger had je meer zondagploegen en het toernooi zat toen nog aan het einde van ieder seizoen. Als je dan ook nog nacompetitie moest spelen, dan had je niet altijd de zin om het te organiseren of te spelen, dat was de reden', meent de vertrekkende preases van Abbenbroek. Voor de ploegen gebeurde er nog niet heel veel op de eerste duels van dit seizoen. 'Er is nog wel wat te doen, maar we zijn nog maar net bezig', zegt trainer Peter de Haan van Zuidland. Alleen GHVV'13 is langer bezig. 'Wij startten op 31 al met de voorbereiding op onder meer dit toernooi. Dit zijn de eerste duels en de groep is redelijk compleet, dat komt wel goed', meent coach John Stougje. Alle trainers bevestigen dat de bekerduels die vanaf 1 september starten als oefenduels worden gezien, maar verliezen doen de oefenmeesters niet graag.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant