Zuidland verloor zaterdag in en tegen Hellevoetsluis. De ploeg wil graag als derde eindigen.
Zuidland verloor zaterdag in en tegen Hellevoetsluis. De ploeg wil graag als derde eindigen. Foto: Theo van Kralingen

Zuidland krijgt in derby geen loon naar werken

Sport 533 keer gelezen

Hellevoetsluis – Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was er zaterdag nog een heuse derby in de tweede klasse. Op het duel stond nog wat spanning ook, want voor beide ploegen, Hellevoetsluis en Zuidland stond er nog wat op het spel.

Alex Hordijk

Het duel op het ING Sportpark aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis werd in de slotfase van het duel met 2-1 (0-1) gewonnen door Hellevoetsluis. Dat resultaat werd niet verwacht, want tot tien minuten voor tijd leidde Zuidland.

Belangen voor beiden groot
Vooraf waren de belangen groot. De ploeg van Edwin de Koning uit Hellevoetsluis staat samen met BVCB uit Bergschenhoek op kop. Beide ploegen hebben na dit weekend elf punten voorsprong op Zuidland, dat met de derde of vierde plek nog wel voor nacompetitie kan gaan. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt het kampioenschap bij gelijk aantal punten niet in een onderling duel gespeeld op neutraal terrein, maar is het doelsaldo beslissend. 'Dat is wel erg vreemd. In de officiële competitieberichten van voor dit seizoen wordt nog bekend gemaakt dat het via een beslissingsduel gaat. Halverwege de competitie is dit veranderd. Normaal gebeurt het niet zo vaak, maar nu kan het gebeuren', zegt De Koning vooraf. Voor Aad Andriessen is het verhaal ook helder voor het restant in de competitie. Uit de laatste drie wedstrijden moeten minimaal vier punten behaald worden. Zuidland treft nog de concurrent van Hellevoetsluis BVCB. 'We willen zo hoog mogelijk eindigen. Tot vorige week deden we nog mee om de derde periodetitel, maar we hebben zoveel afwezigen. Dat is ons gaan opbreken. De voorsprong op Berkel dat vierde staat is nu één punt. Op Neptunes is dat zes punten. Als Berkel nog over ons heen zal gaan dan zijn we alsnog degene die in aanmerking komen voor nacompetitie. Berkel pakt dan de derde periode en BVCB en Hellevoetsluis hebben de eerdere periodes. Dan mogen we alsnog nacompetitie spelen', was de uitleg van Aad Andriessen vooraf. Voor zaterdag verwachtte hij dan ook een Hellevoetsluis dat gebrand was om te winnen. 'Het zou natuurlijk mooi zijn als je de drie punten uit Hellevoetsluis kan meenemen naar Zuidland. Het doel van hen is duidelijk, kampioen worden. Ze gaan dus het duel op het scherpst van de snede spelen', was de voorspelling van Andriessen vooraf. Edwin de Koning was helder vooraf over zijn kansen op de titel. 'Ik heb er een heel goed gevoel over. Als je kijkt naar wat we dit seizoen laten zien, verwacht ik dat de hoofdprijs voor ons zal zijn. Ik denk ook dat Hellevoetsluis toe is om te kijken hoe het is, om te spelen in de eerste klasse. Ik hoef de groep, die vrijwel geheel in tact blijft echt niet te motiveren voor deze eindsprint', meent de oefenmeester uit Rhoon over de verwachting dat Hellevoetsluis op de platte kar door de gemeente kan gaan als kampioen van de tweede klasse.

Duel
In de wedstrijd aan de Brielsestraatweg leek het er overigens lang naar uit te zien dat de ploeg van Aad Andriessen aan het langste eind zou gaan trekken. Na een kwart duel was het de jonge Neal van Buuren, die in de laatste weken zo belangrijk was voor Zuidland, die voor de voorsprong van de gasten wist te zorgen. Twaalf minuten voor tijd werd de stand via Victor Hartog alsnog recht getrokken. Het was invaller Remon Haze die kort voor het einde van de wedstrijd alsnog de winnende treffer voor Hellevoetsluis achter doelman Colin Hoeder wist te schieten. Het was een misser van Kenny Fonseca die de winst voor Hellevoetsluis inluidde. 'Dat neem ik hem niet kwalijk. Het hele seizoen is Kenny al onze rots in de branding', liet Andriessen weten. Zaterdag is BVCB de tegenstander van de ploeg uit Zuidland. Met een zege helpt het zichzelf en Hellevoetsluis.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant