Jos van der Velden probeert van zijn belagers te slim af te zijn en te scoren tegen Helius.
Jos van der Velden probeert van zijn belagers te slim af te zijn en te scoren tegen Helius. Foto: Theo van Kralingen

Handballers HVOS onderuit in derby bij Helius

Sport 201 keer gelezen

Hellevoetsluis – HVOS is er in de voorlaatste ronde niet in geslaagd om de derby met Helius te winnen. In sporthal De Fazant werd het 29-23 (12-12) voor de ploeg van John Geul uit Hellevoetsluis.

De Spijkenissers konden voor rust nog goed meekomen met de Hellevoeters, maar na rust kon je merken dat Chris van de Velden, Raoul Knol, Jens van Ballegooien en Richard Sterrenberg, die allen geblesseerd zijn, werden gemist.

Na rust fysieker
Na de pauze werd het duel wat fysieker en juist toen Helius met twee man minder in het veld stond, rechtte die ploeg zijn rug en bouwde de voorsprong uit. 'Voor rust konden we goed mee, maar dat we mensen missen, dat merkten wij na rust. Conditioneel kom je dan nog tekort in dit duel. Helius is verder dan wij. Zij willen graag promoveren en wij gunnen hen dat ook. We hebben het echter niet cadeau gegeven', meent coach Curescu. 'Na rust werd het fysieker en doel van ons was, om allemaal heel te blijven, dat is gelukt', vulde Jeroen Weggen aan. Hij was bij HVOS topscoorder met zeven treffers.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant