Spijkenisse Scouts/010Trojans ten onder tegen Arnhem

Sport 302 keer gelezen

Arnhem- Het American football team van Spijkenisse Scouts/010Trojans heeft de competitieouverture in en tegen Arnhem Falcons met 35-6 verloren.

De mannen van de coaches René van der Pijl en Kenny Franklin begonnen overigens goed, want in het eerste kwart scoorde Kevin Wesseling met een touchdown: 0-6. 'Het eerste kwart verliep zoals we hadden gepland', verklaarde speler Johnno Scholte de florissante start. Spijkenisse leek door een goed blok van Ferdy Karakus met terreinwinst de score op te voeren, maar deze bleef uit. De Arnhemmers bogen de achterstand even later om in een 7-6 voorsprong. 'De onervarenheid en vermoeidheid sloegen in de tweede helft toe, waarop Arnhem anticipeerde en doorpakte naar 14-6. Het was jammer dat bij 14-6 een touchdown om onduidelijke redenen werd teruggefloten. We kwamen er in het laatste kwart niet meer aan. Het meest positieve is dat er tegen Arnhem ongeveer 75 procent aan nieuwe leden hebben meegespeeld. Dat is voor de club mooi om op voort te borduren', aldus Johnno Scholte.