De volleybalsters van Spivo hebben zich met veel strijd tegen hekkensluiter Hands-Up lucht verschaft. Foto: Peter de Jong

Volleybalsters Spivo slaan hun slag tegen Hands-Up

Sport 486 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo hebben de belangrijke staartwedstrijd in de tweede divisie D tegen Hands Up met 3-1 (25-21, 26-28, 25-11, 25-19) gewonnen.

'Deze overwinning hadden we hard nodig', stelde coach Lennard Mijnans. 'We hadden liever met 4-0 gewonnen, maar het had net zo goed 3-2 kunnen zijn. We hebben onszelf de druk opgelegd dat de wedstrijd tegen Hands-Up de wedstrijd was van de waarheid. De tegenstander is nagenoeg gedegradeerd, maar zo 'n slecht team was het zeker niet. We zijn de eerste twee sets niet best begonnen, sleepten de eerste set nog binnen, maar verloren de tweede set. Het herstel van de zwakke tweede set was opzienbarend. De knop werd omgedraaid en in die set lukte alles, liepen we met 25-11 over de tegenstander heen. Dat kunstje wilden we ook voortzetten in de vierde set, maar zij bleven lang aanhaken. Uiteindelijk wonnen we deze, en de wedstrijd met 3-1. We hadden geen topdag, maar schrijven wel de punten bij. We zitten met 32 punten uit zestien wedstrijden weer op schema. We hebben nu twee weken rust om de pijntjes te laten herstellen. De 16-jarige Samantha Leenders debuteerde in het team.

Spivo: Anouk Mijnans (Maaike Mars), Katja Milisav (Samantha Leenders), Rachelle de Vos, Daisy Stolk, Sabine van der Kuil (Romilda Jellema), Lyllou de Koning, Carmel Damen (libero).