Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Prijzen voor Joey van ’t Verlaat, Larissa van Krevel en VV Spijkenisse

Sport 1.280 keer gelezen

Spijkenisse – In theater De Stoep in Spijkenisse zijn vanavond tijdens het sportgala de prijzen uitgereikt aan sporters die het afgelopen jaar weer puike prestaties hebben neergezet en daarmee ook Nissewaard op de kaart hebben gezet.

In een goedgevulde Stoep werden de mensen naar binnen gezongen door een koor dat Kerstliederen zong en vanaf half acht mochten alle jongeren tot 18 jaar die een kampioenschap hadden behaald en zich hadden aangemeld meedoen aan de parade der kampioenen.

Prijzen
De belangrijkste prijzen die werden uitgereikt waren die van titel, sportman, sportvrouw en sportploeg van Nissewaard van 2017. Sportvrouw werd judoka Larissa van Krevel die bij de Europese Kampioenschappen judo -57 kilo in Maribor (Sp) het goud kreeg omgehangen. Sportman werd Joey vna 't Verlaat (triatlon). Hij werd Nederlands Kampioen sprint bij de junioren en zesde op het NK en vierde in competitieverband. De titel sportploeg ging naar de voetballers van VV Spijkenisse, die op de laatste dag van de competitie kampioen werden in de hoofdklasse en nu voor het eerst in de derde divisie spelen.

Talent en aangepaste sporten
Natuurlijk waren er vanavond meer prijzen te verdienen. Zo ging in de categorie Aangepaste sporten de prijs naar tennisster Donna Jansen. Zij sloot dit jaar af met winst in Frankrijk van een ITF-3 toernooi in het dubbel en enkelspel en heeft de ambitie om voor Nissewaard te stralen op de Paralympische Spelen van 2020. Talent van het jaar werd Vijay Nanhoe. De karateka pakte zijn tweede Europese zege, won al drie keer de Waterpoortcup en pakte de beker der Kempen.

Overige prijzen
Naast deze prijzen deelde de gemeente Nissewaard de high five award uit aan BC De Ritte. Werd VV Spijkenisse trainer Peter Wubben de trainer van het jaar en ging de prijs voor het sportbestuur naar Hockeyvereniging Spijkenisse dat alle zeilen bij moest zetten nadat de ex-voorzitter er met het geld van de club vandoor was gegaan. De Oeuvre award ging naar Richard de Bijl. De judoleraar en voormalig judoka zit al meer dan vijftig jaar in het vak. Hij kreeg de prijs uitgereikt door een oud-werknemer van hem, Deborah Gravenstijn, die onder andere zilver pakte op de Olympische Spelen van Peking (2008) en zelf ook jarenlang in Spijkenisse en omgeving actief was. 

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant