Simonshaven kwam er zaterdag bij kampioenskandidaat OVV niet aan te pas, 11-0!
Simonshaven kwam er zaterdag bij kampioenskandidaat OVV niet aan te pas, 11-0! Foto: Wil van Balen

OVV stuurt Simonshaven met grote cijfers weg

Sport 802 keer gelezen

Oostvoorne – Het gaat dit seizoen al beter met de resultaten van Simonshaven. De ploeg van trainer Richard van der Werff behaalde vorig jaar één punt in het hele jaar en nu staat men met zes punten er beter voor. Zaterdag behaalde de ploeg uit Nissewaard één hele grote nederlaag bij OVV dat Simonshaven met 11-0 (5-0) aan diggelen schoot.

Alex Hordijk

Een nederlaag had Simonshaven zich vooraf al ingecalculeerd, maar één van deze grootte kwam hard aan. Een verklaring is het missen van een aantal spelers, het ontbreken van een reserve doelman en vooral de verdediging van de ploeg van Simonshaven liet zaterdag te wensen over.

Progressie
Ondanks grote nederlagen dit seizoen en wat overwinningen is het niet alleen maar kommer en kwel bij Simonshaven. 'Ik zie iedere week nog progressie in het team. Dat houdt me ook op de been. Het is een jaar met vallen en opstaan. We proberen OVV hun eigen spel te laten spelen. Aanpassen voor dit duel heeft geen zin, volgende week moet je het toch weer anders aanpassen. Echter je hebt te maken met spelers die moeten werken of ziek zijn, dat gebeurde in dit duel ook. Dan moet je aanpassen. Dat ging moeilijk omdat het tweede, dat ook bij ons selectie is, net voor ons ook uit moest spelen. OVV is natuurlijk de grote favoriet in deze competitie, die hebben druk iedere week en kunnen daar beter mee omgaan. Dat ze met dit team, dat vorig jaar grotendeels nog in de eerste klasse speelde op zondag, op de tweede plaats staan, is eigenlijk verrassend te noemen en beneden hun verwachting', zei Van der Werff voorafgaand aan het duel

Snel gespeeld
Het duel met OVV was aan de Zwartelaan in Oostvoorne snel gespeeld voor Simonshaven. De verdediging en doelmannen speelden een hoofdrol in het duel. Na twintig minuten stond het al 3-0 en net na rust 6-0, dat gebeurde door Terence van Noord en Stony van den Berg die op schot waren en beiden drie keer het net lieten bollen bij Simonshaven. Daarbij kwam dat doelman Johan van Es van Simonshaven bij de 5-0 de bal op een vinger kreeg en vervolgens doorliet gaan. Hij maakte zijn tijd vol tot de rust, maar kon niet verder. Een reservedoelman was er niet en dus moest verdediger Suwendley Eugenia noodgedwongen onder de lat. Dat deed hij overigens niet onverdienstelijk, maar als de verdediging het zo vaak laat liggen dan is er voor de behendige Eugenia die geen doelman is, geen houden meer aan. Overigens deed Simonhaven het een groot deel van de tweede helft veel beter dan voor de thee, maar kon het deze grote uitslag niet voorkomen.

Naar de bal
Na afloop was Van der Werff helder in zijn commentaar. 'We keken alleen maar naar de bal en verder eigenlijk niets. Dat is ook de jeugdigheid in het team. We konden hierdoor niet opbouwen. Het moet ook gewoon een leermoment zijn vandaag. Dat we verliezen is ook deels natuurlijk omdat we na de rust geen keeper meer hebben en een veldspeler in het doel moest. Een andere keuze is dan een jeugdkeeper meenemen, maar dat doen we bewust niet en zeker in dit duel had het dan wellicht nog hoger geworden. Als we er maar iets van leren zodat het geen repeterend iets wordt. We moeten moed blijven houden', verklaarde Richard van der Werff de nederlaag. Komende zaterdag is Zwartewaal de tegenstander.