Weronika Sawko had tegen Flax Field Fighters met 17 treffers een groot aandeel in de overwinnning. Foto: Peter de Jong

The Hurricanes blijft ook tegen FFF ongeslagen

Sport 777 keer gelezen

Spijkenisse- De basketbalsters van The Hurricanes hebben de ongeslagen status door een 50-39 (6-12, 7-7 (13-19), 25-12, 12-7) overwinning ook behouden tegen Flax Field Fighters 2.

'Toch was het een moeizame overwinning', beaamde coach Anita Smeins de magere zege tegen de club uit Hendrik Ido Ambacht. 'Flax begon in de zone en wij opereerden vanuit een 3-2 zone. Terwijl de aanvallen bij hen wel goed uitkwamen, vielen de ballen bij ons niet goed. We kregen in de tweede helft kennelijk de geest, want het begon ineens te lopen, wonnen het kwart met 25-12 en bogen daarmee de 13-19 achterstand om in een 38-31 voorsprong. Toen hadden we het lek boven en vielen de ballen wel goed en wonnen we ook het laatste kwart.' The Hurricanes lijkt in de derde klasse A wederom af te stevenen op het kampioenschap. 'We zijn er nog niet, want Rowic is met een combinatie van één en twee een lastige tegenstander.' The Hurricanes, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Sandra Lewis en het vanaf heden ook moet doen zonder de talentvolle Denise Goedhart die gaat studeren in Eindhoven, speelt zaterdag om 18.00 uur in de Brielle tegen BV Voorne.

The Hurricanes: Brenda Steegman (2 pnt.), Cora Kruithof (2 pnt.), Weronika Sawko (17 pnt.), Denise Goedhart (4 pnt.), Carmen Renten, Carina Samenthini (4 pnt.), Ellen Kruithof (16 pnt.), Anet Koole, Teffani Kartopawiro, Popken (5 pnt.).