Afbeelding
Archieffoto: Peter de Jong

Waterpoloërs De Kempvis liggen achter top op de loer

di 31 okt 2017, 10:30 Sport

's-Gravenzande- De waterpoloërs van De Kempvis hebben zich door een grote 8-17 (3-5, 1-7, 2-2, 2-3) overwinning tegen het zwakke Westland genesteld in de subtop van de Bond derde klasse A.

'Het was weliswaar een dikke uitslag, maar Westland was wel van een heel mager gehalte', wilde coach Richard Oosthoek de waarde van de overwinning van zijn manschappen in gepaste proporties houden. 'We hebben verdedigend door nonchalance aardig wat steken laten vallen. Maar goed, we hebben een goede uitslag neer gezet. Tom van Nieuwamerongen maakte na een moeizame start met drie risicovolle, maar doeltreffende acties het verschil het verschil. We spelen nu vanuit een sterke organisatie gericht op de counter en dat levert succes op. We zullen met dit systeem moeten waken voor onnodig balverlies.'

De Kempvis: Quartel; Haitsma (1 keer), Dusseljee, Verschoor (1 keer), Tunca (2 keer), Van der Werf (2 keer), Havelaar (2 keer), Kuller (4 keer), Davids, Tom van Nieuwamerongen (3 keer), Van Drongelen (1 keer), Joost van Nieuwamerongen, De Haan (1 keer).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant