Abbenbroek en SCO'63 hebben een slechte seizoenstart. Zaterdag speelden ze tegen elkaar,1-1.
Abbenbroek en SCO'63 hebben een slechte seizoenstart. Zaterdag speelden ze tegen elkaar,1-1. Foto: Peter de Jong

Abbenbroek en SCO'63 hebben slechte start

Sport 563 keer gelezen

Abbenbroek – Deze zomer versterkten zowel Abbenbroek als SCO'63 zich voor het lopende voetbaljaar. Na een teleurstelling in de beker, waarin beide ploegen werden uitgeschakeld, was de start van de competitie ook niet florissant te noemen. Abbenbroek verloor schlemielig in de slotfase van kampioenskandidaat OVV, dat uit de zondag eerste klasse komt. Vervolgens ging men met 3-0 onderuit bij Hekelingen. SCO63 speelde met 2-2 gelijk tegen WCR en kwam tot 3-3 bij Spartaan '20. Zaterdag stonden de ploegen tegenover elkaar in Abbenbroek.

Alex Hordijk

Doel voor beide clubs was dit jaar toch het meedoen bij de bovenste plaatsen, maar met een tiende en dertiende plek die de ploegen na twee duels innamen, was van die ambities nog niet veel te merken. Zaterdag werd het 1-1 (1-1).

Abbenbroek baalt van kaarten
Voor Abbenbroek startte de competitie niet goed omdat men drie rode kaarten ontving en de twee treffers van OVV pas in de extra tijd vielen. Achteraf zijn alle rode kaarten die zijn gevallen geseponeerd, wat het nog vervelender maakt voor Abbenbroek. 'De kater is achteraf ook nog gekomen nu zowel de kaarten van Patrick van Dis en Dennis Holsteijn zijn geseponeerd. Voor de twee kaarten (geel) van Mark Bubberman is niets aan te merken, die waren terecht. De regel is nu eenmaal dat bij twee gele kaarten in een duel direct schorsing volgt. Daar doe je niets aan. Maar de rode kaarten kwamen op een moment dat wij met 1-0 leidden. Wat als je het duel met tien in plaats van acht man had uitgespeeld. Dan nog hadden we wellicht niet gewonnen, maar 1-1 gespeeld tegen een kampioenskandidaat. Daarnaast had Van Dis ook tegen Hekelingen kunnen spelen en die kom je niet zo snel voorbij. Had het dan ook 3-0 geworden, dat is pech. Daarnaast hebben we ook nog blessures van Richie van Ooijen, Arno van Lieshout en Whalid Ahmet, dus het zit niet mee', meent Marco van Diën.

SCO'63: Start ongelukkig
De Spijkenissers hadden bij de start van de competitie geen geluk . 'In het eerste duel was Patrick van Dorp geblesseerd en daarna was Jeroen van der Horst er een duel niet bij. In de voorbereiding geef je jongens de kans en test je iedereen. Bij Spartaan mis je mensen, maar die komen uit de derde klasse. Zij speelden heel erg frivool en dan kun je 3-3 spelen. Bij WCR was het schrijnender. Er was bij rust geen vuiltje aan de lucht. Dan raken we op een gegeven moment ook nog Aschraf Rahil en Patrick van Dorp, die bij de eerste twee goals betrokken was, kwijt. Dan speel je weer gelijk. Dat waren de langste 45 minuten ooit vond ik', meent trainer Peter Hoek. Daarbij komt dat de blessure van Patrick van Dorp de rest van het seizoen kan duren. 'Ik ben bij Adrie Poldervaart geweest en daar bleek ik mijn voorste kruisband te hebben gescheurd. Ik moet me denk ik laten opereren en dan ben ik acht tot negen maanden uit de roulatie. Het seizoen is direct over voor me, of mijn carrière nu klaar is, daar ben ik nog niet over uit. Zo wil je niet eindigen, maar dan zou ik stoppen op mijn hoogtepunt, want tegen WCR, scoorde ik en had ook nog de assist bij de tweede treffer', laat Van Dorp weten.

Zaterdag werd er in de regen een hele slechte wedstrijd afgewerkt tussen beide ploegen. Eerst kwamen de gasten uit Spijkenisse op voorsprong dankzij een treffer van Desmond van Dorp, nog voor de thee wist Jeroen Eerland de eer voor Abbenbroek te redden en de club het eerste punt te bezorgen. 'Het is ons derde punt op rij maar het was een drama van een wedstrijd. Het was beneden alle peil', meende Peter Hoek. 'Het was zeker niet hoogstaand. Het had ook een wedstrijd kunnen worden dat de gelukkigste zou winnen, maar we hadden niet verdiend om te winnen', besluit Marco van Diën die zijn ploeg het eerste punt zag behalen.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant