Hekelingen was zaterdag de sterkste in het duel met Abbenbroek.
Hekelingen was zaterdag de sterkste in het duel met Abbenbroek. Foto: Peter de Jong

Hekelingen pakt eerste zege in derby met Abbenbroek

Sport 425 keer gelezen

Hekelingen – Hekelingen heeft zaterdag op sportpark 't Spui de eerste zege van de competitie behaald. In de derby met Abbenbroek wist de ploeg van Ad Reijtenbagh met 3-0 (0-0) te winnen van de formatie van Jaco Verhoev en Marco van Diën.

Na een klein uur opende Edinho Fortes Varela de score voor Hekelingen en niet veel later stond ook de tweede treffer van de middag op het scorebord. Toivi Schol maakte kort na zijn entree in het veld de 2-0 en zes minuten later wist hij ook de eindstand op 3-0 te bepalen.

Optisch sterker
Voor rust waren er geen treffers, maar vond Reijtenbagh zijn ploeg beter. 'Optisch waren we zeker beter, we hadden echter voor rust al de mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Abbenbroek was eigenlijk alleen maar bezig de ballen tegen te houden. Na rust deden wij het een stuk beter en is er eigenlijk niets op onze overwinning af te dingen', meent Reijtenbagh.

Onnodig verlies
'Het verlies was onnodig. Hekelingen had voor rust geen kansen en wij aan het einde één. Ze waren optisch wel beter. Na rust laten we het afweten en krijgt Hekelingen een aantal kansen waarin ze drie keer het net vinden', aldus Marco van Diën. Hekelingen speelt zaterdag tegen koploper OVV en Abbenbroek ontvangt SCO'63.