Afbeelding
Jehee Fotografie

Spivo gaat uitdaging tweede divisie aan

di 3 okt 2017, 13:00 Sport

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo zijn het volleybaljaar 2017/'18 met een 2-3 (24-26, 25-22, 25-21, 17-25, 15-17) overwinning tegen Eetcafé 't Centrum/Thor in Bergambacht uitstekend begonnen. De club, die in het achterliggende seizoen via overwinningen in de promotiecompetitie tegen Ledûb 2 en ADC promoveerde naar de tweede divisie, heeft daarmee gelijk het visitekaartje afgegeven. Het is aan de vrouwen van coach Lennart Mijnans om de status van tweede divisionist waar te maken.

Dan Rolandus

'We zullen voor elke set moeten knokken om deze zware afdeling te overleven', stelt Lennart Mijnans zijn te volgen missie. 'Het was een gekkenhuis in Bergambacht, hebben de overwinning er in liefst twee uur en tien minuten uit gesleept. We zijn na twee seizoenen weer terug in de tweede divisie en hebben laten zien tweede divisiewaardig te zijn. We waren zeker nog niet klaar voor de competitie, hebben alleen de laatste week goed kunnen trainen, maar zo zie je dat ook een slechte voorbereiding kan uitmonden in een goede seizoenstart.' De coach van Spivo miste vanwege pijntjes diverse speelsters in de voorbereiding. Zo kan Mijnans nog altijd niet beschikken over Rachelle de Vos. 'Rachelle is een heel belangrijke speelster, maar ik heb haar afwezigheid vanwege een operatie aan haar schouder ingecalculeerd. Ik hoop dat zij medio december/januari weer fit kan aansluiten bij de groep.' Naast De Vos kampt Anouk Mijnans met een knieblessure. 'De overwinning tegen Thor is goed voor het vertrouwen en geeft de meiden een boost om de strijd aan te gaan. We speelden in de voorbereiding te wisselvallig, zullen in de competitie stabieler moeten worden. Als we het kunnen opbrengen om elke wedstrijd top te zijn, kunnen we goed meedoen op dit niveau. Maar verslappen we, dan krijg je de ballen om de oren. Het is in deze zware afdeling zaak elke wedstrijd te knokken om punten te sprokkelen.'

Verkenning
Lennart Mijnans wil met zijn team goed en beslagen ten ijs komen. 'Ik heb alle informatie en gegevens van de tegenstanders opgezocht', wil de coach, die aan zijn derde seizoen is begonnen, niets aan het toeval overlaten. 'We gaan voor een plek tussen de plaatsen zeven en negen. Als we daar eindigen hebben we het goed gedaan. We moeten minimaal negende worden om veilig te zijn. Maar willen we boven plaats zeven uitkomen, dan zullen we boven onszelf uit moeten stijgen. Reëel gezien zal het een seizoen gaan worden van punten sprokkelen, zullen we vanaf wedstrijd één scherp moeten zijn, vooral tegen clubs uit het rechterrijtje.' Lennart Mijnans stapte in 2015 in een zinkend schip. 'Ik ben begonnen met een zeer onervaren ploeg, maar in twee jaar tijd is de groep gewoon volwassen geworden. Het volwassen worden in het veld is de grootste stap die we hebben gemaakt. We hadden de hoop uitgesproken dit seizoen te gaan voor een plaats in de tweede klasse, welnu dat is een jaar eerder geworden en dat is supergaaf.' De ambitie van Lennart Mijnans rijkt echter verder. 'We hebben er twee nieuwe meiden bij', sluit de Spijkenisser af. 'We hebben een goede groep, dus zochten we speelsters, die volleybaltechnisch voldoen aan onze eisen, maar belangrijker ook sociaal een toevoeging zijn voor de groep. Het huidige team kan structureel uitgroeien tot een stabiele tweede divisionist, maar misschien zit er in de toekomst wel meer in deze groep.' Spivo speelt aanstaande zaterdag om 17.30 uur in Den Oert tegen de kampioen van het voorbije seizoen HLB/Van Daal.

Selectie Spivo: Sabine van der Kuil (Volley Voorne), Lyllou de Koning (DVO), Daisy Stolk, Katja Milisav, Lisa Verbeek, Romilda Jellema, Alicia Mijnans (aanvoerster), Rachelle de Vos, Vindarine Leito, Anouk Mijnans, Maaike Mars, Carmel Damen (libero).
Coaches/trainers: Lennart Mijnans (hoofdcoach), Ineke 't Hart (assistent-coach), Jeffrey Crama (assistent-trainer).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant