VV Zuidland won zaterdag het eerste thuisduel van dit seizoen van VDL.
VV Zuidland won zaterdag het eerste thuisduel van dit seizoen van VDL. Foto: Peter de Jong

Zuidland pakt de eerste zege tegen zwak spelend VDL

Sport 647 keer gelezen

Zuidland – VV Zuidland heeft zaterdag de eerste overwinning van de competitie behaald. Op sportpark Groot Nibbeland was de ploeg van trainer Aad Andriessen met 3-1 (3-1) te sterk voor VDL uit Maassluis, dat op het eerste kwartier na niets had in te brengen.

Na het missen van een strafschop door Leon van de Steen binnen het kwartier, was het Van der Steen die zijn fout korte tijd later goed maakte met zijn eerste treffer. Acht minuten voor rust was er slordig balverlies waardoor Kees Ketting gelijk maakte. Echter twee minuten voor rust ging het mis bij VDL. Eerst profiteerde Robin van Buuren hiervan en op slag van rust bepaalde Leon van de Steen de eindstand op 3-1.

Teleurgesteld
'We hadden de score na rust makkelijk kunnen uitbreiden, maar dat verzuimden wij. Er is maar één ploeg die wilde voetballen en dat was Zuidland', meent Aad Andriessen na afloop. De coach had zijn ploeg op drie plekken gewijzigd. 'Ik denk dat er een aantal jongens teleurgesteld waren, maar ik wist dat dit ging gebeuren. Echter ik denk dat ze meer kunnen dan ze tot op heden hebben laten zien, het is geen speeltuin', besluit Andriessen.