Spijkenisse won zaterdag het duel met FC 's-Gravenzande. 26 Augustus start de competitie.
Spijkenisse won zaterdag het duel met FC 's-Gravenzande. 26 Augustus start de competitie. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pakt eerste zege in oefencampagne

Sport 307 keer gelezen

Spijkenisse – VV Spijkenisse heeft in de voorbereiding op de nieuwe competitie haar eerste zege te pakken. Na nederlagen tegen IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis, die beiden tweede divisie spelen, won de derde divisionist uit Nissewaard zaterdag op sportpark Jaap Riedijk met 3-1 (2-1) van hoofdklasser FC 's-Gravenzande.

Het was al vroeg raak in het derde oefenduel van Spijkenisse. Al in de eerste minuut wist Daan Bourgonje het net van de ploeg uit het Westland te vinden. Tien minuten later werd op aangeven van Jazzy Adams de bal keurig in het net gewerkt door Marvin van der Pluijm. Direct hierna volgde de 2-1. Ook na rust ging het snel. Het enige doelpunt van de tweede werd in de eerste minuut gescoord door opnieuw Marvin van der Pluijm.

Oefencampagne en beker
In de oefencampagne wachten nog Xerxes, dinsdag (vanavond) en Jong Sparta (zaterdag). Daarna heeft de ploeg van Peter Wubben nog twee trainingen gepland staan. Woensdag 23 augustus wacht in de laatste voorronde van de KNVB beker de winnaar van het duel Groene Ster – Scheveningen (komende zaterdag). Bij winst gaat men met het grote bekertoernooi meedoen. 'Ik heb geen voorkeur in de beker voor een tegenstander. Vandaag vond ik dat we meer hadden moeten scoren'. Op 26 augustus wordt vervolgens de competitie in de derde divisie gestart met het thuis duel met jong FC Groningen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant