SC Botlek (blauw) won het Spijkenisse toernooi. Jordy de Winter (aan de bal) werd topscoorder.
SC Botlek (blauw) won het Spijkenisse toernooi. Jordy de Winter (aan de bal) werd topscoorder. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse toernooi is prooi voor SC Botlek

Sport 711 keer gelezen

Hekelingen – Zoals de laatste jaren gebruikelijk is bereiden de vier voetbalploegen van Spijkenisse zich traditioneel voor op de competitie tijdens het Spijkenisse toernooi. De ploegen Spijkenisse, SC Botlek, Hekelingen en SCO'63 speelden afgelopen donderdag en zaterdag weer om de eer in de hoofdstad van Nissewaard. SC Botlek wist het toernooi te winnen na zeges op Jong Spijkenisse (4-3) en Hekelingen (7-1).

Alex Hordijk

Voor de meeste ploegen was het de daadwerkelijke start van de voorbereiding, die voor de de lager spelende verenigingen niet langer dan een week is gestart. Voor VV Spijkenisse ligt dat anders. Daar waar voor de overige ploegen de competitie pas op 23 september start, is Spijkenisse volgende week woensdag al klaar met de voorbereiding. Reden voor de ploeg, die dit jaar in de derde divisie speelt om niet haar eerste team af te vaardigen naar het toernooi, maar zij traden aan met Jong Spijkenisse, aangevuld met Tom den Boer onder leiding van Rody van Hemert.

Goed beeld
Ondanks dat de voorbereidingen nog maar net zijn gestart krijgen de oefenmeesters toch wel een redelijk beeld van hoe hun ploeg gaat spelen, maar ook nu kampen zij met het feit dat de vakanties nog niet geheel achter de rug zijn. 'Ik hoor het van meer ploegen dat ze nog niet compleet zijn. Dat geldt voor ons ook eigenlijk. Al moet ik zeggen dat we al een aardige groep hebben', meende Ad Reijtenbagh namens het organiserende VV Hekelingen. 'Wij zijn zaterdag begonnen aan de trainingen en hebben dinsdag nog getraind. Toch hadden we bij de eerste trainingsdag al 25 man op de training staan. Wat mij toen al vooral opviel was de fitheid van de groep. Dat is na de vakantie toch afwachten', zegt Arjan Vuik, de nieuwe trainer van SC Botlek. 'Het is voor ons ook de eerste wedstrijd. We zijn nu een week bezig. Een aantal spelers moet nog terugkeren. Daarom spelen we hier met veel man. We hebben een keeper mee van de A-junioren', is de visie van Peter Hoek van SCO'63.

Oefenpotjes
Ondanks dat veel spelers elkaar kennen en sommigen onderling van club wisselden in Spijkenisse heerst er een prima sfeer op het Spijkenisse toernooi. Twee ploegen, Hekelingen en SCO'63 treffen elkaar op dit toernooi en ook in de competitie. 'Dat is wel jammer vind ik dat wij aan elkaar gekoppeld zijn. Ik speel het liefste in de voorbereiding niet tegen een ploeg, die we ook in de competitie hebben', aldus Hoek. 'Voor ons is SCO'63 de eerste tegenstander. We gaan nog leuke potjes spelen in de voorbereiding en het bekertoernooi. Dat we vandaag winnen dat zegt nog niets. Wij willen gewoon het gelijk zo goed mogelijk doen en eventueel het toernooi winnen', zegt Ad Reijtenbagh na de winst op de stadsgenoot met 2-0 op donderdagavond.

Sterker geworden
Voor Jong Spijkenisse is er een ander doel. 'We willen de jongens zoveel mogelijk laten spelen. Niet iedereen was nog terug, daarnaast is het fit zijn belangrijk. We willen ze daarom zoveel mogelijk speelminuten geven. Daar is een toernooi als deze ook heel erg goed voor', meent Aren Buvens namens (Jong) Spijkenisse. De overige ploegen zijn wel sterker geworden. 'In de breedte zijn wij erop vooruit gegaan, we hebben veel kwaliteit. Toch is het een moeilijke competitie', aldus Peter Hoek van SCO'63. 'Wij willen graag meedoen om de prijzen. Op het eind ging het toch nog mis vorig jaar, dat is ook een stukje ervaring en daar hebben we van geleerd', zegt Ad Reijtenbagh namens Hekelingen. 'Ik heb er erg veel zin in. Het klikt perfect en het moet blijven klikken. De nieuwe jongens hebben direct ook een klik. We hebben de eerste prijs van dit jaar te pakken en ik vond het echt zinvolle dagen op dit toernooi', besluit Arjan Vuik namens SC Botlek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant