De dames van HV Spijkenisse haalden de tweede klasse helaas niet op het toernooi bij Leonidas.
De dames van HV Spijkenisse haalden de tweede klasse helaas niet op het toernooi bij Leonidas. Archieffoto: Peter de Jong

Hockeysters blijven na promotieduel in de 3e klasse

Sport 317 keer gelezen

Rotterdam – De hockeysters van HV Spijkenisse hebben het zondag uitstekend gedaan in het toernooi om te promoveren naar de tweede klasse. Samen met vijf andere ploegen uit het land streed men op het terrein van Leonidas om twee plaatsen in de tweede klasse. Uiteindelijk werd de promotie niet gehaald omdat men te weinig doelsaldo had.

De ploeg speelde vijf duels van een half uur zonder rust en daarna werden de beste twee ploegen tot tweedeklasser gekroond. Na een 2-0 nederlaag tegen Hoco uit Oisterwijk won de ploeg van Blerick (1-0). Tegen Roomburg werd verloren en daarna werd gewonnen van Eelde (1-0) en Soest (3-2).

Prima gedaan
´We hebben het uitstekend gedaan hoor. Hoco en Roomburg waren beter. Die gaan ook door. Toch had het nog gekund in het laatste duel. Dan moest men bij Roomburg verliezen en wij moesten met zes treffers verschil winnen. Wij wonnen niet ruim genoeg en Roomburg speelde gelijk, waarmee het niet door ging. Ze waren beter. Maar ik moet zeggen dat wij het uitstekend hebben gedaan. Op doelsaldo zijn we uiteindelijk vierde geworden´, zegt coach Jeroen Barto na afloop van het toernooi bij het Rotterdamse Leonidas. Ondanks een prima ervaring tegen andere derde klassers speelt de ploeg uit Spijkenisse ook komend seizoen in de derde klasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant