Hekelingen had het zwaar te verduren, want het verloor aan de andere kant van het Spui met 3-1 van NBSVV.
Hekelingen had het zwaar te verduren, want het verloor aan de andere kant van het Spui met 3-1 van NBSVV. Foto: Peter de Jong

Hekelingen dreigt na warrig seizoen boot te missen

Sport 579 keer gelezen

Nieuw-Beijerland- De verwachtingen waren hooggespannen na de eclatante 6-2 overwinning tegen Stellendam vooraf aan de finalewedstrijd om promotie naar de derde klasse tegen derdeklasser NBSVV. Doch de Spuiderby in Nieuw-Beijerland werd met een 3-1 (1-0) nederlaag en met drie rode kaarten een desastreus gevolg één groot drama.

Dan Rolandus

'Nadat we 1-1 (doelpunt van Clifford Robinson, DR) hadden gemaakt, dachten we door te pakken, maar vijf minuten later lag de bal na onbesuisde actie op de stip en ging het helemaal mis', doelde trainer Ad Reijtenbagh op het feit dat de vlam meteen in de pan sloeg. Zo zag Bilal Tsouli na doormekkeren twee keer geel, dus rood, volgde Pascal van der Hor zijn medeverdediger ook met twee keer geel en liep Victor Kriek met direct rood ook meteen door naar de kleedkamer. Menno Jansen mocht met één geel kaartje nog blijven. Kortom, Hekelingen won het duel met "kaarten" maar zag de belangrijke punten en daarmee wellicht ook de promotie naar de derde klasse met acht man aan zich voorbij gaan. 'Natuurlijk valt dit alles niet goed te praten, maar als je ageren bestraft zal je ook moeten optreden tegen de aanslagen die gepleegd werden op Wesley Meuldijk', bekritiseerde Ad Reijtenbagh niet alleen zijn spelers, maar ook de scheidsrechters Cees Brouwer uit Poortugaal, die later vanwege een hamstringblessure werd vervangen, en diens eerste assistent Martin de Witte uit Rotterdam. 'We hebben het uiteindelijk zelf weggegeven, waren niet goed genoeg.' Hekelingen moest het in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen stellen zonder het geblesseerde centrale duo Clifford Robinson en Danny Copperath, en Jessy Povinelli ontbrak vanwege werkzaamheden. 'Dan moet je aanpassingen treffen en spelers op cruciale posities zetten die zij niet gewend zijn. Bovendien denk je dat die jonge gasten met de warmte kunnen omgaan en dan snerpt er iets heel anders door de wedstrijd. Een kwalijke zaak.'

Afhankelijk
De Hekelingers zijn nu afhankelijk van het duel Stellendam – NBSVV. Mocht Stellendam met 2-0 winnen van NBSVV, dan promoveert Hekelingen op basis van beter genomen strafschoppen naar de derde klasse. Bij elke andere uitslag blijft het vierdeklasser. 'Stellendam heeft de wapens om NBSVV te verslaan, maar zij zullen ook het geloof daarin moeten hebben. We gaan wel kijken hoe het uitpakt', aldus Ad Reijtenbagh. De trainer van Hekelingen is van mening dat het nooit zover had hoeven te komen. 'We hebben de kwaliteiten om voor het kampioenschap te spelen, maar hebben op het mentale vlak gefaald om in de buurt van GHVV '13 en Rockanje te blijven. We kunnen gewoon niet met de druk omgaan. Als het loopt, dan gaat iedereen voor elkaar door het vuur, maar als het tegenzit, dan is er niemand die de ploeg met een dosis werklust op sleeptouw kan nemen. Nee, dan zijn de verwijten over en weer, is het ineens geen team meer. We hebben daarom te wisselvallig gespeeld. Uiteindelijk hebben we de nacompetitie nog gehaald. Dan is het zaak om op een goede wijze meteen door te pakken door er alles voor te laten en veel voor te doen om de doelstelling te bereiken. Maar de pure bereidheid om het doel te halen ontbreekt in deze groep. In plaats van de vrijdagavond rust te houden om op zaterdag geheel fris en gefocust lekker te gaan voetballen, gaat men gewoon stappen. Het gevolg is dat we het komende seizoen waarschijnlijk weer van voor af aan in de vierde klasse moeten beginnen', aldus de teleurgestelde Ad Reijtenbagh.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; Bilal Tsouli, Pascal van der Hor, Menno Jansen (75. Randy de Macker), Coen Spitters; Joey Wertz, Robin Boere (60. Clifford Robinson), Victor Kriek; Zakaria Cheikh (46. Toivi Schol), Wesley Meuldijk, Edinho Fortes Varela.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant