SC Botlek naar finale nacompetitie

Sport 418 keer gelezen

Numansdorp – Zaterdag leek het team van SC Botlek in de nacompetitie op rozen te zitten na een 3-0 voorsprong voor promotie naar de tweede klasse tegen NSVV. De ploeg uit de Hoekse Waard vocht zich terug en ging met 3-3 naar huis. Dinsdagavond maakte de ploeg van Richard Koutstaal het alsnog af.

In de return in Numansdorp won de Spijkenisser derdeklasser met 1-2 (0-1) van NSVV. Al na achttien minuten was het John Ackon die de eerste treffer van de avond maakte. Na driekwart wedstrijd deed NSVV iets terug, maar een minuut later was het Jordy de Winter die voor de voorsprong van de Spijkenissers zorgde. Hierna werd er niet meer gescoord en zegevierde SC Botlek

Prima collectief
'Als collectief hebben we het prima gedaan rond de twee goals. We hebben nog één obstakel te gaan en dan keren we hopelijk terug naar de tweede klasse. Die tegenstander hebben we dit jaar geen goede herinneringen aan. SVS knikkerde ons in de kwartfinale uit de beker en Rijnmond Hoogvliet Sport is uit onze competitie en die wonnen twee keer van ons', zei Richard Koutstaal na afloop. De tegenstander wordt komende zaterdag  SVS, dat na verlenging en het nemen van strafschoppen won van de ploeg uit Hoogvliet. Zaterdag is het eerste duel in Capelle aan den IJssel.