De hockeysters van HV Spijkenisse en HC Voorne maakten er een echte derby van, die uiteindelijk eindigde in een onbesliste 0-0.
De hockeysters van HV Spijkenisse en HC Voorne maakten er een echte derby van, die uiteindelijk eindigde in een onbesliste 0-0. Foto: Peter de Jong

HV Spijkenisse voelt hete adem van concurrentie

Sport 728 keer gelezen

Spijkenisse- De hockeysters van HV Spijkenisse en van HC Voorne hebben de derby in de derde klasse Bafgesloten zoals deze begon met 0-0. De tweede plaats van Spijkenisse, die recht geeft op playoff wedstrijden, komt met een marge van slechts één punt op Barendrecht en twee punten op Rapid danig in gevaar. HC Voorne had weinig aan een gelijkspel, want zij hebben een achterstand van vier punten om bovengenoemde clubs het nakijken te geven.

Dan Rolandus

'We hadden van Spijkenisse moeten winnen om een kans op de playoffs te halen', stelde coach Caroline van Nieuwenhuijze. 'We waren er in de tweede helft dichtbij, maar op het moment dat we scoorden had de scheidsrechter al afgefloten voor een strafcorner. Over de hele wedstrijd was de uitslag terecht. De eerste helft was voor Spijkenisse en in de tweede helft waren wij sterker. Echt veel kansen werden er, behoudens enkele strafcorners over en weer, niet gecreëerd. Je voelde gewoon aan dat degene die de eerste treffer zou scoren de winnaar zou zijn. Al met al was het een beladen wedstrijd, een echte derby, waarin er hard werd gewerkt, maar het qua hockey geen goede wedstrijd was.' De hockeysters van Spijkenisse zaten er in het begin tegen het na de winterstop nog ongeslagen HC Voorne bovenop en kregen ook kansen op de openingstreffer. 'We hebben drie strafcorners meegehad, daar had er één van benut moeten worden', oordeelde de teleurgestelde Jeroen Barto 'Maak je 1-0, dan volgt de 2-0 en speel je een stuk makkelijker. Het is zuur, want we speelden een heel goede en verzorgde eerste helft en ook in de laatste tien minuten waren we na een rommelige fase wat sterker.'

Playoffs
'We liggen nog op koers voor de playoffs, maar de marge van zes punten is met één punt boven Barendrecht nu wel wat nijpender', erkende de coach van Spijkenisse. 'We zullen de minimale marge met hand en tand verdedigen. Wellicht heeft de terugval onbewust ook te maken met de onrust binnen de club, maar ook de druk van het moeten winnen. Net als bij Feyenoord zullen we met de druk om moeten gaan. De tegenstanders stellen zich in op ons, hopen dat er wat te halen is. We liggen de lat zelf ook hoog. We werken er met z'n allen keihard voor. Dat was ook weer te zien tegen Voorne, maar het harde werken werd helaas niet uitbetaald.' Caroline van Nieuwenhuijze is tevreden over de stappen die haar ploeg tot nu toe heeft gemaakt. 'We hebben na de winterstop nog niet verloren en willen de ongeslagen status van dit jaar behouden. Dat moet wel, want met een achterstand van vier punten hebben we het weliswaar niet meer in eigen hand, maar met nog vijf wedstrijden te gaan hebben we nog steeds kans om de playoffpositie te bemachtigen. Bovendien willen we het seizoen met z'n allen goed afsluiten', aldus de 75-voudig hockeyinternational met de wereldtitel 1990 op zak. HC Voorne, dat aanstaande zondag aan de Boerseweg de topper tegen Barendrecht speelt, kwam tegen Spijkenisse uit met de A-juniores Floor van Heukelen, Emma Unger en Amber Moerland. HV Spijkenisse speelt thuis op Groenewoud tegen Scoop Delft.
HV Spijkenisse: Nicollette van Drunen; Pernille Meeder, Charline Tielemans, Daphne van Doorn, Vivian van Krimpen; Jillian Veloo, Jamie Zegers, Megan Luijendijk, Kimberly Witteveen; Jenny Grootveld, Evelien Schutte. Camilla Luijendijk, Isa Beker, Anita Wubben en Mariska Krijgsman kwamen ook in actie.
HC Voorne: Eveline Breur; Annelies van der Jagt, Marloes Ravenschlag, Joyce Hoimburg, Emma Westerhof; Carlijn Westerhof, Marjolein Mens, Joleyne de Bruijne; Merel Geilvoet, Brittney Hoogerwaard, Shaquille Warren. Sophie Schinkel, Amber Moerland, Emma Unger en Floor van Heukelen kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant