Doelman Kevin Rijsdijk pakte zaterdag met SC Botlek de periodetitel en wil graag hogerop gaan spelen.
Doelman Kevin Rijsdijk pakte zaterdag met SC Botlek de periodetitel en wil graag hogerop gaan spelen. Foto: Peter de Jong

Kevin Rijsdijk wil hoger spelen met SC Botlek

Sport 1.076 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek heeft zich zaterdag verzekerd van de tweede periodetitel. Erg gemakkelijk ging dat niet voor de ploeg van Richard Koutstaal. De ploeg won in de slotfase met 2-1 (0-0) van DJS. Na een eigen goal van Patrick Klaris, was het een strafschop van Shurnel René Francois dat de gelijkmaker betekende. Twee minuten voor tijd scoorde Jordy de Winter de winnende treffer, waarna het feest kon los barsten op sportpark De Brug.

Alex Hordijk

Voor een doelman is het ergste wat hem kan overkomen, de bal uit het net vissen. Bij SC Botlek gaat het dit seizoen prima voor doelman Kevin Rijsdijk. 'De uitwedstrijd bij De Jonge Spartaan kan ik me nog goed voor de geest halen. We stonden met 0-5 voor en we krijgen er toch nog twee om de oren. DJS wint met 6-0 van Pernis, waar wij echt moeite hadden. Vervolgens krijgen ze weer met 5-0 klop, ze zijn dus erg wisselvallig', meende Kevin Rijsdijk voor het duel.

Naar de zin
Bij SC Botlek heeft Kevin Rijsdijk het prima naar zijn zin. Op dit moment is hij bezig met zijn derde seizoen bij de club uit zijn eigen woonplaats. 'Het is sinds mijn tijd bij de senioren de club waar ik het langste zit. Meestal zit ik voor twee jaar bij een club voor ik weer ga verkassen. We hebben echt een prima groep. De band met de keeperstrainer is fantastisch. Daarom heb ik er nog een jaar aan vast geplakt en het niveau, de derde klasse vind ik ook prima', gaat de sluitpost, die eerder uit kwam voor SC Feyenoord, Nieuwenhoorn, JHR, Hekelingen, WCR, DRL, SCO'63 en Poortugaal verder.

Niet meer hogerop
Het ziet er naar uit SC Botlek voor de 31-jarige doelman wel eens de laatste club kan worden. 'Komend seizoen ga ik hier ook nog door. Wellicht wel in de tweede klasse. We hebben nu een periodetitel en het verschil is drie punten. De komende weken weten we echt waar we staan. Ik wil niet echt bewust hogerop, die tijd heb ik wel gehad. Of er moet een hele mooie club komen. Ik speel nu voor mijn plezier, dat vind ik heel erg belangrijk, dus kijk ik nu niet om mij heen', verklaart de sluitpost van SC Botlek.

Ander leven
Het afgelopen jaar was er één vol met nieuwe starts, alleen op voetbalgebied bleef hij zijn club trouw. 'Zelf ben ik een paar weken geleden begonnen met een nieuwe baan bij Veritas. Mijn vrouw Stephanie en ik hebben zelf vorig jaar een nieuwe stap in ons leven gezet. We hebben een huis in Groenewoud betrokken en zijn ook getrouwd in het afgelopen jaar', zegt een gelukkige doelman.

Goede en slechte tijden
Terugkijkend op zijn sportieve carrière heeft Kevin Rijsdijk een aantal ploegen die eruit springen en een minder leuke ervaring. 'Ik heb het heel erg leuk gehad bij WCR en Poortugaal. De groep was geweldig. Bij Poortugaal promoveerde ik met de huidige trainer Richard Koutstaal. Maar SC Botlek is echt geweldig. Ik voel met hier echt thuis. Ik kan het werkelijk met iedereen goed vinden. Minder goed heb ik het gehad bij Nieuwenhoorn. De groep die lag me niet. Als de klik er niet is dan is dat jammer. Veel mensen dachten dat ik bij JHR het niet zou uithouden, maar ook daar werd ik heel warm ontvangen', verklaarde Kevin Rijsdijk terugkijkend op zijn loopbaan.

Promoveren
Voor komende tijd wil Rijsdijk nog maar één ding. 'Het is mooi dat wij de periodetitel hebben gepakt. We hebben het nog altijd in eigen hand. Zonde dat we maar een punt pakte bij VV Pernis. Anders hadden we hem nu al binnen. Zelf wil ik de lat nog hoger leggen dan de club. Mijn seizoen is geslaagd als we promoveren', besluit Kevin Rijsdijk zijn verhaal. Zaterdag werd er nog lang gefeest na het behalen van de periodetitel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant