Ilse Berger-Van der Meer probeert door de verdediging van Westlandia te komen. Fotografie: Peter de Jong
Ilse Berger-Van der Meer probeert door de verdediging van Westlandia te komen. Fotografie: Peter de Jong

Handbalsters HVOS liggen op koers

Sport 572 keer gelezen

Spijkenisse – Meedoen om de prijzen of definitief afhaken. Dat was zondagmiddag de grote vraag voor de dames van HVOS in duel met koploper WPK/Westlandia 3. Het gaat tot op heden best goed met de Spijkenisser handbalsters. Echter bij verlies zou men zes punten achterstand krijgen op de koplopers. Winst betekende het gaatje met Westlandia, dat samen met Foreholte leidde, verkleinen. Helaas werd er verloren met 13-22 (9-13).

Alex Hordijk

De doelstelling was vooraf duidelijk, voor de dit seizoen bij de handbalsters teruggekeerde coach José Narvaez. 'De doelstelling die ik van het bestuur ook meegekregen heb was handhaving. We doen het dus prima daarin. We moeten nog zeven duels spelen en het kampioenschap is wellicht ongrijpbaar, maar degraderen is ook lastig, dus dat draait prima', meende Narvaez.

Clubman
In de jaren '80 was José Narvaez al eens eerder verbonden aan HVOS als trainer. Ook toen had hij een aantal teams onder zich. 'Ik heb het in 1982 van Ben Sebel overgenomen. Ik woon ook in Spijkenisse en ben mijn hele leven al lid bij HVOS. Naast de periode bij de dames heb ik ook eerder de meisjes B onder mijn hoede gehad en ik ben een jaar trainer/coach geweest van het herenteam van HVOS', herinnert de 54-jarige Spijkenisser zich. Naast trainer van HVOS heeft hij ook twee langere periodes bij Conventus in Zwijndrecht getraind. 'Als ik het ergens naar mijn zin heb, dan blijf ik altijd graag'.

Terugkeer
Om na vele jaren terug te keren bij HVOS was toch iets anders dan hij vooraf had verwacht. 'Het bevalt me nu prima, maar in het begin en nu eigenlijk ook nog hebben we enorm veel last gehad van blessures. Het was op het veld pas eind oktober dat we voor de eerste keer compleet waren. Dat komt ook door vakanties. Vooral in het begin vond ik dat de wisselwerking met de dames erg moeizaam verliep. Dat is eigenlijk iets wat ik zelf niet gewend was. Nu loopt het echt stukken beter. Door de vele afwezigen is het wel weer steeds schuiven met de bezetting en dat betekent dus ook dat we steeds ons team moeten aanpassen', aldus José Narvaez.

Veld ook belangrijk
Niet alleen in de zaal is het handbal belangrijk bij HVOS. Bij veel clubs leeft men eigenlijk voor het zaal seizoen, maar ook het veld is belangrijk bij de Spijkenissers. 'Ik moet zeggen dat het bij ons niet een ondergeschoven kindje is. Dat heeft ook met het niveau te maken, als je in het district speelt dan is dat vaak zo, maar wij spelen wel eerste klasse. Op het veld staan we in de middenmoot. Dat komt ook omdat we laat compleet waren. In de eerste klasse zie ik dit als een mooie warming up voor de zaal en daarna moeten we voor het slot van de veldcompetitie gewoon proberen om het niveau dat we hebben vast te houden', gaat de trainer van HVOS, die in het dagelijks leven werkzaam is als Proces technicus bij Huntsman in de Botlek, verder.

Beker en topper
Afgelopen donderdag avond deed HVOS het ook niet onverdienstelijk in de beker. In de eerste ronde van de Jan Alma Cup werd gewonnen van SOS Kwieksport met 22-16 (14-9). Zondag in de topper tegen WPK Westlandia ontbraken vijf spelers bij HVOS. Zo ontbraken de zusters Van der Sluijs wegens vakantie, echter Eline van der Meer en Claudia van Zwieten waren weer inzetbaar. 'De invallers daar ben ik blij mee, maar er was dan ook na het duel tegen Westlandia niets aan te merken. Ze waren gewoon beter. Dan moet je er vrede mee hebben, er was volledige inzet, maar hun keepsters deden het ook geweldig', besluit Narvaez die nu derde staat met zes punten achterstand op de koplopers Westlandia en Foreholte 2. Zondag speelt de ploeg tegen Gemini.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant