Alicia Mijnans (2) slaat door het blok van HLB van Daal, maar kon de nipte nederlaag niet voorkomen. Foto Peter de Jong.
Alicia Mijnans (2) slaat door het blok van HLB van Daal, maar kon de nipte nederlaag niet voorkomen. Foto Peter de Jong.

Spivo buigt in topper voor HLB van Daal

Sport 347 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo hebben de topper in de derde divisie A tegen HLB van Daal in de stampvolle en sfeervolle sporthal Den Oert in vijf sets met 2-3 (25-23, 13-25, 14-25, 25-18, 11-15) verloren. De vrouwen van Lennart Mijnans bezetten nu de tweede plaats op één punt van de club uit Den Dungen.

Dan Rolandus

'Als je de verschillen in sets bekijkt is het een terechte uitslag', verklaarde de coach van Spivo de nipte nederlaag. 'De service was het belangrijkste wapen. HLB kon de druk in zowel de tweede als de derde set wat langer vasthouden dan wij in de eerste en vierde set. Maar petje af waarop wij in de vierde set zijn terug gekomen. In het verleden zouden we de koppies bij dergelijk setverlies laten hangen, maar mede door het uitstekende spel van Katja Milisav en het karakter van het team hebben wij de stand weer gelijk kunnen trekken. De vijfde set ging tot 4-4 gelijk op, waarna zij een gat sloegen van vier punten. Daarna bleef het gelijk opgaand tot 11-15. We hebben ons als team optimaal voorbereid, HLB bestudeerd middels de videobeelden en hebben hen met heel de ploeg tactisch aangepakt. HLB onderscheidde zich op elke positie met fysiek sterke speelsters. Dat zelfde hebben wij ten opzichte van de overige teams in de afdeling. Beide teams hebben in deze wedstrijd alle speelsters nodig gehad, wat wil zeggen dat het een spannende wedstrijd was met een hoog niveaugehalte. We hebben de wedstrijd op details verloren, maar de schade is met 2-3 slechts één acceptabel puntje en gelet op de progressie denk ik dat wij in de return een goede kans maken.'

Waardering
Lennart Mijnans is trots op zijn team dat binnen de gemeente Spijkenisse veel losmaakt. 'We hebben een team dat aantrekkelijk volleybal speelt en dat wordt steeds meer gewaardeerd bij het publiek. Iedereen is enthousiast en heeft plezier.' Alicia Mijnans deelt de mening van haar coachende neef. 'We zijn een jong, enthousiast en een leergierig team, dat zich voor elke wedstrijd goed voorbereid met de wil om de wedstrijd te willen winnen', geeft de aanvoerster van Spivo hiermee de gretigheid van de hele groep aan. 'We zijn vorig jaar heel slecht begonnen, hebben ons na de winter knap hersteld en hebben de progressie dit jaar doorgezet. De doelstelling voor dit seizoen was het linker rijtje, hadden dat bijgesteld tot de top-drie, maar ik durf nu wel uit te spreken dat we gaan voor het kampioenschap. De voorbereiding op elke wedstrijd is perfect. Het is nooit zo dat wij zaterdags voor een verassing komen te staan. We kennen elke tegenstander door en door en spelen daar vanaf de eerst aankomende training op in. Lennart is fanatiek, heeft goede oefenstof en geeft tot in de details aan hoe we een tegenstander moeten aanpakken. De tegenstanders hebben geen geheimen voor ons, we kennen de zwakke en goede punten van de speelsters en bijten ons vervolgens in hen vast. Het is mooi te zien dat we het getrainde tijdens de wedstrijd tot uitvoering brengen.' De studente lerarenopleiding aan de Hogeschool in Rotterdam baalde overigens van de nederlaag tegen HLB. 'We hadden graag winterkampioen willen worden en de koppositie behouden', sluit de middenaanvalster van Spivo af. 'We hebben de eerste set heel goed gespeeld, haalden de ballen als een stofzuiger van de grond, maar het hoge niveau konden we in de tweede en derde set niet vasthouden. We pakten het in de vierde set weer op, maar het gat van vier punten in de vijfde set was niet meer goed te maken. Een feit is dat we elke week stappen maken, leren van onze fouten. Daarom ben ik er van overtuigd dat we in de return revanche op hen zullen nemen.' Spivo (vrouwen): Anouk Mijnans (Maaike Mars), Katja Milisav, Vindarine Leito (Rachelle de Vos), Daisy Stolk, Romilda Jellema (Lisa Verbeek), Alicia Mijnans, Carmel Damen (libero).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant