De korfballers van Olympia gingen zaterdag onderuit in het duel met Thor. Fotografie: Peter de Jong
De korfballers van Olympia gingen zaterdag onderuit in het duel met Thor. Fotografie: Peter de Jong

SC Olympia kan het niet bolwerken tegen Thor

Sport 288 keer gelezen

Spijkenisse – SC Olympia is er zaterdag niet in geslaagd om 2016 met een positief gevoel af te sluiten. Na de zege van vorige week, ging de ploeg van Peter Buijtendijk in sporthal Olympia zaterdagavond onderuit tegen Thor. De gasten wonnen met 15-23.

Ook halverwege de wedstrijd was er een voorsprong voor de ploeg uit Rotterdam. Toen stond het 10-13 voor Thor. Toen bleek al dat de tegenstander van de ploeg uit Spijkenisse een maatje te groot was.

Fouten
Na afloop van het duel wist coach Peter Buijtendijk wat er aan schortte bij SC Olympia. ´We brachten aanvallend niet veel klaar. Echter ook verdedigend hebben we in dit duel steken laten vallen. We hebben veel te veel ruimte weggegeven. Voor rust konden we nog aardig mee. Tot 9-9 ging het eigenlijk gelijk op. Daarna lieten we het liggen en konden zei wat afstand te nemen. Dat zijn we na rust eigenlijk niet meer te boven gekomen´, meent Peter Buijtendijk na het verlies.

Stand
Door de nederlaag blijft SC Olympia op de laatste plaats staan met twee punten. ´We staan met drie ploegen op twee punten en hadden vandaag daar afstand van kunnen nemen, dat is niet gelukt. Ook over drie weken tegen Erasmus, dat ook vier punten meer heeft, wordt het lastig´, besluit Buijtendijk zijn visie. De komende twee weken ligt de competitie stil voor de Spijkenisser korfballers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant