Peter Hoek hoopt met zijn selectie de matige resultaten na de winterstop met een plaats in het eerste rijtje weg te peotsen. Archieffoto Peter de Jong.
Peter Hoek hoopt met zijn selectie de matige resultaten na de winterstop met een plaats in het eerste rijtje weg te peotsen. Archieffoto Peter de Jong.

Nog geen winterstop voor SCO '63 en Simonshaven

Sport 487 keer gelezen

Spijkenisse- De derby in de vierde klasse F tussen SCO '63 en SV Simonshaven is na 53 minuten spelen bij een 2-0 (1-0) stand in het voordeel van de Spijkenissers vanwege een blessure van de scheidsrechter gestaakt.

Dan Rolandus

'Er is nog geprobeerd een vervangend scheidsrechter voor hem te zoeken, maar daar is men (lees KNVB, DR) niet in geslaagd', baalde Peter Hoek evenals zijn collega Richard van der Werf nu de kans groot is dat de resterende 37 minuten waarschijnlijk aanstaande zaterdag al zal worden uitgespeeld en daarmee de winterstop voor beide clubs automatisch met een week wordt ingekort. 'Jammer ook voor twee A-junioren, die ik in de tweede helft speeltijd wilde geven. We waren doorgaans de bovenliggende partij, kregen in het begin ook twee grote mogelijkheden, maar deze werden ten onrechte afgevlagd.' Trainer Peter Hoek zag zijn ploeg op het halfuur toch de leiding nemen door Kevin Mack. 'Dat is een speler uit eigen gelederen, die terug is van een blessure.' Nadat de Spijkenissers na tien minuten spelen door dezelfde Kevin Mack de marge hadden verdubbeld naar 2-0, legde de scheidsrechter de wedstrijd stil en gaf te kennen niet meer door te kunnen. 'SCO '63 was beter', schikte Richard van der Werf zich in de achterstand tot aan minuut 53. 'Behoudens de eerste tien minuten van de eerste en de eerste vijf minuten van de tweede helft was het eigenlijk zoals we de hele competitie al spelen, te onrustig. We gingen de eerste helft twee keer in de fout waarvan er één door SCO werd benut. Nadat Desley Lit op de paal had geschoten kregen we door dom balverlies de 2-0 om de oren en floot de scheidsrechter even later af.'

Winterstop
Beide trainers zien de winterstop als een welkome rustperiode waarbij de pijntjes van geblesseerde of niet geheel fitte spelers tot genezing kunnen komen. 'Kijk, het zal aan de uitslagen misschien niet direct merkbaar zijn, maar ik hoop dat Desley Hermsen en Pascal Vrijenhoek zich voor de tweede competitiehelft weer bij de selectie kunnen aansluiten', laat Richard van der Werf, die na de winterstop hoopt om als hekkensluiter van de hatelijke nul af te komen, weten. 'Desley is een belangrijke man voor Simonshaven. Hij is strijdbaar en weet als het voetballend niet kan dat er geknokt moet worden. Toch zie ik nog steeds progressie in de ploeg. Dat zien de spelers ook, dus blijft het interessant. We zijn gelijkwaardig aan ploegen als SCO '63, Zwartewaal, BZC/Zuiderpark en TransvaliaZW, maar er moet hard worden gewerkt om de punten te pakken. De trainingsopkomst en de beleving zijn goed. Dus hoop ik dat dit alles in de tweede competitiehelft na het trainingskamp in Burgh-Haamstede zal worden uitbetaald.' Trainer Peter Hoek hoopt in de hervatting van de competitie weer te kunnen beschikken over Jeroen van der Horst en vervolgens te pogen het eerste rijtje te bereiken. 'Ik verschuil me niet zo snel achter blessures, maar Jeroen is een aanjagende voetballer met overzicht, een dragende kracht van wie ik hoop dat hij na de winterstop weer terug is. Toch had ik vooraf aan de competitie op meer gehoopt. We hebben geen kampioensploeg, maar ik had wel gehoopt om in het eerste rijtje mee te doen voor de prijzen', aldus Peter Hoek, die verwacht dat zijn ploeg gemotiveerd uit de winterstop zal komen.
SCO '63: Dennis Bredius; Jasper Mulder, Cerezo Pattiapon, Robin Bredius, Desmond van Dorp; Satish Bhugwansingh, Ronald de Groot, Hami Demirturkoglu, Saban Yildirim; Kevin Mack, Leroy van Oosten.
SV Simonshaven: Theo Sooijs; Nick Veraart, Ricardo van Driel, Yoran Belder, Alex Weeda; Maarten Bijma, Danny Verweij, Desley Lit; Brian Wildschut, Sander van Dongen, Bas Moree.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant