Danny de Macker passeert de Heenvleitse doelman Erwin van Trigt voor de tweede keer. Foto Peter de Jong.

Hekelingen bezorgt GHVV ’13 eerste nederlaag

Sport 798 keer gelezen

Heenvliet- De spanning in de vierde klasse F is volledig teruggekeerd nu Hekelingen de derbytopper langs de Groene Kruisweg opponent GHVV '13 met 0-3 (0-2) de eerste nederlaag heeft toegebracht. De Hekelingers zijn de koplopers uit Heenvliet samen met Rockanje, dat in de andere topper niet verder kwam dan een 0-0 tegen Vierpolders, tot op 3 punten genaderd.

Dan Rolandus

'We hebben terecht verloren', erkende John Stougje de mokerslag. 'We hebben enerzijds slecht gespeeld, maar dan wel tegen een heel goede ploeg. We hebben het in de eerste helft heel moeilijk gehad, probeerden ons met man tegen man met meer druk naar voren in de tweede helft te herstellen, maar we hebben het overwicht niet in kansen kunnen uitdrukken.' Winnend trainer Ad Reijtenbagh glunderde enkele deuren verder van oor tot oor. 'Het is dat GHVV een fantastische keeper (Erwin van Trigt, DR) had staan, want anders zou de ruststand 0-4 zijn geweest in plaats van 0-2. We hebben hen in de eerste helft met een dosis scherpte overrompeld. GHVV speelde in de tweede helft alles of niets, maar na 0-3 hadden we de wedstrijd onder controle, stond het verdedigend organisatorisch als een huis.' Hekelingen nam in de eerste helft door treffers van Toivi Schol op het halfuur en Randy de Macker vijf minuten later een 0-2 voorsprong. Nadat de zojuist ingevallen Zakaria Cheikh na een uur spelen de stand op 0-3 had gebracht was de strijd gestreden. 'We waren met vol vertrouwen naar Heenvliet gekomen, zitten in een flow, dus kwamen we om te winnen. Het hele team stond op scherp en dat was leuk om te zien.'

Trots
'Trainer John Stougje is ondanks de nederlaag trots op de groep, dat de eerste twaalf wedstrijden met een toppositie in de tussenstand heeft afgesloten. 'We zijn onze ongeslagen status kwijt. Als trainer wil je nu eenmaal niet verliezen. Maar misschien is de nederlaag zo vlak voor de winterstop wel een goede waarschuwing. Dit om ons wakker te houden voor de herstart. Je moet immers waken voor het feit dat we bij een overwinning zouden inkakken. Dat "winnen" niet als vanzelfsprekend komt aanwaaien, maar dat we in elke wedstrijd scherp moeten zijn om het doel te bereiken. Nogmaals ik ben trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, maar ik had toch liever ongeslagen gebleven.' Evenals John Stougje met Roman Pardon, Jeroen de Wit, Vincent Schoordijk en Dennis Poldervaart heeft ook Ad Reijtenbagh met de absentie van Danny Copperath, Stefano Schefferlie en Mark Wolbert met personele problemen te kampen. 'Er bloeit iets moois in Hekelingen, ben tevreden over de eerste competitiehelft. Maar dat neemt niet weg dat wij in bepaalde wedstrijden te gemakkelijk puntenverlies hebben geleden. Ten opzichte van vorig seizoen zijn we drie stappen vooruit gegaan, er zit heel veel progressie in deze groep. Het team heeft vertrouwen, daarom vertrouw ik erop dat we na de winterstop dergelijke domme misstappen niet meer zullen maken. We hebben bovendien een brede selectie, zodat we een blessure goed kunnen opvangen.' Hekelingen gaat in het weekend van 7 januari op trainingskamp naar Maastricht en GHVV '13 zet in het weekend van 13 tot en met 15 januari het trainingskamp op in Soest.

GHVV '13: Erwin van Trigt; Evert-Jan Schoenmakers, Jean Paul Kers (46. Arie Jan Dijkshoorn), Sander de Bloeme, Jordy van den Berg; Danny Poldervaart (70. Mike Coppens), Marc Althusius, Jelle Wolters; Jimmy Donkers (63. Stefan Kerkhof), Roy Buisman, Jordy Breestraat.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; Bilal Tsouli, Jessy Povinelli, Clifford Robinson, Coen Spitters (75. Menno Jansen); Robin Boere, Pascal van der Horst; Victor Kriek (70. Joey Wertz); Randy de Macker, Toivi Schol (60. Zakaria Cheikh), Edinho Fortes Varela.