Simonshaven is ook na zaterdag nog altijd zonder punten in de vierde klasse. Dit keer was TransvaliaZW te sterk. Fotografie: Peter de Jong

Simonshaven lukt het niet om de eerste punten te pakken

Sport 181 keer gelezen

Simonshaven – Het is Simonshaven nog altijd niet gegeven om de eerste punten te kunnen bijschrijven na elf duels in de competitie in de vierde klasse. De ploeg van Richard van der Werf verloor zaterdag aan de Schuddebeursedijk met 1-2 van TransvaliaZW. Bij rust stond het 0-1 voor de ploeg uit Rotterdam.

Lange tijd leek het duel af te stevenen op slechts één treffer. Nadat de gasten op voorsprong waren gekomen voor rust, wilde na rust de bal er niet in. Een minuut voor het verstrijken van de speeltijd kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong bij Simonshaven. De thuisploeg ging nog op jacht, maar in de extra tijd kon alleen Brian Wilschut voor de enige treffer van de Nissewaarders zorgen.

Betere ploeg
Een nederlaag die eigenlijk niet was verdiend, vond coach Richard van der Werf. 'Ondanks dat het 1-2 wordt is dat nog zwaar geflatteerd. Zij hebben drie kansen gehad en wij acht. Wij hebben een redelijk goed duel gespeeld. Zij waren ook niet heel erg super goed. We zitten in de hoek waar de klappen worden uitgedeeld. Voordat de tweede erin ging was het zo dat we drie opgelegde kansen hadden. Dat we niet scoren ligt aan ons', meende de oefenmeester die zaterdag tegen SCO'63 2016 afsluit. Simonshaven heeft deze competitie als één van de weinige ploegen in West 2 nog geen enkel punt behaald in de competitie en staat laatste.